Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Borba za osminu

Zlatko Dalić i Mateo Kovačić uoči ključnog susreta u Kataru: "Belgija je najbolja u skupini, oni su top 2, a mi top 12"

Autor:

30.11.2022. 13:35
Zlatko Dalić i Mateo Kovačić uoči ključnog susreta u Kataru:

Foto: Zlatko Dalić i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Ne idemo na bod, koji bi nam bio dosta za prolaz. Takva igra donosi nešto loše. Moramo igrati kako smo protiv Kanade - rekao je izbornik Dalić



Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i važan kotačić u veznom redu Mateo Kovačić pojavili su se na konferenciji za medije uoči sutrašnje (16 sati) utakmice s Belgijom.


Hrvatskoj je za prolazak u osminu finala dovoljan i bod, u tom slučaju bi vjerojatno bila druga u skupini s obzirom da Maroko također ima četiri boda i igra u trećem kolu s Kanadom koja je već ispala sa SP-a.


– Odlučujuća utakmica za prolazak skupine protiv druge momčadi svijeta, koja je četiri godine bila prva. Da smo birali, ne bismo htjeli ovu utakmicu da odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti s malo lošijim njihovim utakmicama. I njima je to jako važna utakmica. Spremni smo, idemo probati riješiti utakmicu u svoju korist. Neće biti lako. Ne idemo na bod, koji bi nam bio dosta za prolaz. Takva igra donosi nešto loše. Moramo igrati kako smo protiv Kanade. Digli smo kriterije. Dobro smo odigrali protiv Kanade. Vidjet ćemo što ćemo napraviti. Nemamo razlog puno mijenjati. Imamo još jedan trening – rekao je izbornik Dalić.




Kovačić je u Chelseaju suigrač Lukakua, a ovih se dana govori kako bi na ljeto mogao doći i Gvardiol.


– Poznajem Romelua iz Chelseaja. Vrhunski igrač, pokazao je to, zabio je jako puno golova. Bit će nam teško, ali spremni smo na jaku Belgiju. Čeka nas teška utakmica. De Bruyne je godinama u Premier ligi možda i najbolji igrač. Kad i nema svoj dan, može iznenaditi potezom. Sjajan je, moramo paziti na njega. Moramo pokazati svoje pravo lice. To je najvažnije. Gvardiol? Nemam komentar na Gvardiola u Chelseaju. Neka samo tako nastavi igrati – kaže Kovačić.


Izbornik se osvrnuo na situaciju u Belgiji, gdje je navodno izbila i velika svađa uoči utakmice s Hrvatskom.


– Ne mislim ništa o situaciji kod njih, mislim samo o drugoj reprezentaciji svijeta i igračima koje imaju. Drugo je sporedno i nebitno. Razmišljamo o njihovoj kvaliteti, dobrim stranama i igrama. Ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati nogomet i biti loši. To je top reprezentacija. Ako tako gledamo, oni su top 2, a mi top 12.


Nakon ove utakmice nema popravnog. Igra nam jedan bod, ali nećemo ići na njega. I mi i Belgija razmišljali smo o drugačijem raspletu grupe. Mene samo brine moja momčad bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Bit će drugačije nego protiv Maroka i Kanada, bit će teže. Maroko i Kanada su pružili dobre igre, respekt, ali Belgija je teži ispit – zaključio je Dalić.