Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP U KATARU

Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji "opleo" po organizatorima i zamolio da ga se ne tjera otkrivanje napadača

Autor: Zadarski list

26.11.2022. 15:15
Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji

Foto: Reuters



Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je posljednju press konferenciju prije sutrašnjeg ogleda protiv Kanade u 17 sati po našem vremenu.


– Moramo biti spremniji i energičniji, nedostatak energije pripisujem i ranom terminu. Nedostajalo je odlučnosti, ne zato kako bi igrali na bod, već se nismo uspjeli nametnuti. Imali smo sedam dana priprema za taj termin, ali nismo bili pravi. Protiv Kanade očekujem kompaktniju Hrvatsku, ne smijemo srljati, napravit nešto što će nas odvesti u krivom smjeru. Moramo igrati pametnije, s puno više igre prema naprijed, kazao je Dalić dodavši kako je utakmica protiv Kanade ključna za ostvarenje osnovnog cilja, a to je prolazak skupine.


-Prebacili smo treninge u večernji termin, očekuje nas jako važna i teška utakmica. Bitan je oporavak igrača. Termin utakmice nam je dosta poremetio i promijenio planove, cijeli bioritam. Očekujem zaista tešku utakmicu. Moramo biti agresivniji. Dobro su igrali protiv Belgije, ali su izgubili. Puni su samopouzdanja ,rekao je Dalić te se osvrnuo na igru Kanade i iznenađujuće rezultate na ovom prvenstvu.




-To je ozbiljna reprezentacija koja je bila ispred Meksika i SAD. To su i prezentirali i protiv Belgije, Igrali su visoko presing, trčali su jako puno, uložili puno energije i truda. Zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni. Dosta “malih” pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, jučer je SAD namučio Englesku. Nema življenja na staroj slavi, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo SP u tijeku sezone, igrači su došli u pravoj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo, ističe Dalić.


Izbornik se osvrnuo na, u najmanju ruku, čudan termin utakmice, a to je prema lokalnom vremenu 13 sati.


-Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt i poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dvije medalje u 30 godina, što je uspjelo još jedino Njemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želio to komentirati, ali da igramo u 13 nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao niti Brazil, niti Francuska, niti Engleska, niti Španjolska. Ne želim se obazirati na komentare, mi ćemo uvijek pokazati respekt prema svima, a takav respekt očekujmo i prema nama, poručio je Dalić.


Što se sastava tiče, Dalić je ponovo bio samozatajan.


-U Rusiji smo znali prvih 11, sad znamo prvih devet. Sada imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo. Nisam pesimist, vjerujem u ove igrače i nema potrebe komparirati te dvije momčadi. Mi stvarao momčad, ali i želimo i stvoriti rezultat, kazao je izbornik dodajući kako će Vlašić trebao biti u konkurenciji za sastav u sljedećoj utakmici.


Okupljene novinare najviše je zanimalo pitanje napadača, na što je izbornik Dalić poručio:


-Nemojte me tjerati da otkrijem tko će biti napadač. Imamo četiri napadača, svaki ima svoj stil, a nadam se da ćemo izabrati najboljeg. Činjenica da je naš napadač u Rusiji bio tip igrača koji je imao agresiju, brzinu, energiju, dobar je bio i u fazi obrane. Sada imamo drugačije profile, ali i dobar izbor.