Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u Kataru

Zlatko Dalić upozorava uoči prvog ogleda u Kataru: "Marokanci će biti jako motivirani, očekujemo velikog i teškog protivnika"

Autor: Portal Novi list

22.11.2022. 16:47
Zlatko Dalić upozorava uoči prvog ogleda u Kataru:

Foto: Dražen Ladić i Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Danas smo vidjeli da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, Tunis odigrao neodlučeno s Danskom i nema lakih utakmica - rekao je Dalić



RIJEKA Zlatko Dalić i Luka Modrić, izbornik i kapetan Vatrenih, izašli su pred novinare na presici uoči sutrašnjeg ogleda protiv Maroka.


– Danas smo vidjeli da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, Tunis odigrao neodlučeno s Danskom i nema lakih utakmica. Očekujemo tešku utakmicu, cijenimo ih i respektiramo. Svi dobro igraju, svi su se dobro pripremili i iznenađenja su moguća. Mi ćemo ući maksimalno motivirani, uz veliki respekt prema protivniku – rekao je Dalić pa se osvrnuo na sutrašnjeg suparnika.


– Napravili smo analizu i jako dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s izvrsnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi… Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika – upozorio je Dalić.




Jeste li zadovoljni radom momčadi i možete li nam otkriti tko će igrati protiv Maroka u napadu, desnom krilu i na stoperskim pozicijama?


– Iskoristili smo ovo vrijeme da se adaptiramo na uvjete koji nas čekaju. Potpuno sam zadovoljan onime što smo odradili, dečki su maksimalno radili. To je najvažnije. Govorili smo da imamo nekih dilema, odabrali smo najkvalitetnije što imamo u smislu energije, agilnosti i brzine tako da će momčad sigurno biti na nivou. Livaja se oporavio, nemamo nikakvih problema. Imamo puno iskustva u ekipi, puno mladosti i taj miks je dobar. Utakmica je jako izazovna i trebat će nam pameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj pa neću govoriti o sastavu. Vjerujem da smo dobro izabrali.


Da li ova reprezentacija Hrvatske koja dolazi s najboljim gardom do sada na jedno veliko natjecanje?


Sigurno da dolazimo nakon dobrih rezultata, osobito u Ligi nacija u kojoj smo dobili velike protivnike. Drukčije nas se gleda nego u Rusiji 2018. godine. No, mi znamo naš put, ne želimo biti goropadni nego ići korak po korak. Svjesni smo naše vrijednosti, ali moramo biti realni i objektivni i spremiti se za svakog protivnika. Znam da su očekivanja velika, ali mi nećemo upasti u takvu zamku. Nema ni tragedije ni euforije. Vjerujem u nas, imamo dobar gard i dobro igramo.


Odgovara li vam veći šušur koji prati ovu reprezentaciju sada u Kataru, nego onaj koji je bio manji u Rusiji?


– Ne volim šušur, volim svojim mir, ali sam svjestan da je Hrvatska postala značajna u svijetu. I toga sam svjestan. Zbog toga treba biti šušur, ali nam nije potreban. Nama je bitna utakmica protiv Maroka, nije ključna, ali je bitna. Uvijek je bitno kako startamo zbog energije za dalje – rekao je Dalić.