Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Libertas kup

Zlato i srebro Zadra u gradu Svetog Vlaha

Autor:

02.01.2023. 16:21
Zlato i srebro Zadra u gradu Svetog Vlaha

Foto: Tonči Vlašić/Libertas kup



Proteklih se dana u Dubrovniku održavao tradicionalni Libertas kup na kojem su predstavnici zadarske škole košarke nastupili s dvije selekcije u dvije dobne kategorije. Dječaci iz Škole košarke Zadar su pod vodstvom trenera Alena Zdrilića nastupili na turniru za košarkaše do 13 godina, dok su pretkadeti KK Zadar Rajka Vidakovića odmjerili snage s vršnjacima do 15 godina. Oba predstavnika zadarske škole košarke ostvarili su vrlo dobre rezultate i stigli do velikih finala, a nešto uspješniji su bili pretkadeti Zadra koji su se okitili zlatom, dok su njihove dvije godine mlađe kolege iz Škole košarke na koncu »zapele« na posljednjoj stepenici.


Pretkadeti bez poraza


Mladi košarkaši Zadra sa savršenim su učinkom »protutnjali« kroz Grad Svetog Vlaha te su s tri pobjede stigli do prvog mjesta. Mladići Rajka Vidakovića u prvom kolu su nadigrali domaćine iz Dubrovnika sa 81:28, da bi u drugom kolu još uvjerljivije svladali vršnjake iz Grada Rijeke rezultatom 91:35. Donijelo im je to veliko finale i okršaj s Boscom za zlatnu medalju i prvo mjesto na pobjedničkom podiju, no da ni Zagrepčani nisu bili adekvatan suparnik na parketu bolje od ičega svjedoči konačni pogled na semafor koji je pokazivao 92:60 za Zadrane. Jako dobre momčadske partije okrunjene su i individualnim priznanjima te su Filip Bilokapić i Luka Šljaka izabrani u najbolju petorku turnira.


Drugo mjesto ŠK Zadar


Zadovoljni rezultatom u Dubrovniku mogu biti i dječaci iz Škole košarke Zadar koji su također došli do velikog finala, gdje su na koncu poraženi od vršnjaka iz Škole košarke Dražen Petrović. Mladi Zadrani su u prvom kolu nadigrali HKK Neum/Čapljina s uvjerljivih 54:19, da bi u drugoj utakmici s nešto više muke svladali Bosco rezultatom 47:40. Donijelo im je to borbu za zlato, no susjedi s Baldekina su se pokazali kao prejak suparnik te su na koncu uvjerljivo stigli po pobjede (68:48).