Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u skijanju

Zrinka Ljutić uoči nastupa na SP-uj: "Najbolje skijam kada ne razmišljam previše"

Autor: Hina

15.02.2023. 20:20
Zrinka Ljutić uoči nastupa na SP-uj:

Foto: Zrinka Ljutić/Foto REUTERS

Dat ću sve od sebe kako bi se odskijala kako znam - kazala je 19-godišnji hrvatska skijašica



MERIBEL Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić u četvrtak će na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Courchevelu i Meribelu nastupiti u veleslalomu, a startat će kao 36. od čak 114 prijavljenih skijašica.


“Uzbuđena sam uoči svog prvog svjetskog prvenstva, u četvrtak me očekuje veleslalom. Dat ću sve od sebe kako bi se odskijala kako znam,” kazala je 19-godišnji hrvatska skijašica.


“Ne očekujem ništa previše, najbolje skijam kada ne razmišljam previše. Radujem se utrci,” dodala je Ljutić koju do kraja SP-a očekuje i subotnji nastup u slalomu.




Ljutić je prošle godine u Courchevel/Meribelu bila 5. u slalomu na završnici Svjetskog kupa na koju je došla kao “friška” svjetska juniorska prvakinja i to je bio njezin prvi vrhunski rezultat u Svjetskom kupu.


Trenutačno se nalazi na 33. mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa, u veleslalomu je na 40. poziciji, dok je u slalomu na desetom mjestu.


Sutrašnji veleslalom otvara Francuskinja Tessa Worley, kao druga će startati Šveđanka Sara Hector, dok Amerikanka Mikaela Shiffrin starta kao treća.


Prva vožnja je na rasporedu 9:45 sati, dok je druga u 13.30 sati.