Srijeda, 30. studenog 2022

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Umakom od brusnica napunite svoju puricu ili popratite jela od crvenog mesa

Gastro

Prekooceanski recept

Umakom od brusnica napunite svoju puricu ili popratite jela od crvenog mesa

Palačinke od sira i jabuka idealne su za zimske mjesece

Gastro

Idealan recept

Palačinke od sira i jabuka idealne su za zimske mjesece

Postoji ta jedna slastica koja u svima nama izaziva želju još. Naravno, u pitanju su palačinke, a pronašli smo idealne za predstojeće hladne dane. U ovom receptu dodajemo još dva tajna sastojka: quark sir i jabuke. Quark nije samo izvrstan izvor proteina, već čini palačinke posebno pahuljastima. A jabuke daju voćnu notu svojom prirodno slatko-kiselkastom […]

Hot mojito je savršen zimski koktel. Imamo jednostavan recept

Gastro

Omiljeni napitak u toploj varijanti

Hot mojito je savršen zimski koktel. Imamo jednostavan recept

Definitivno među popularnije ljetne koktele ubraja se mojito. To ne iznenađuje jer je on prije svega osvježujući napitak koji tako dobro dođe tijekom vrućih ljetnih večeri. No, znate li da omiljeni koktel možete veoma jednostavno transformirati u zimsku varijantu? Sastojci za zimsku verziju mojita se ne razlikuju od ljetnog klasika. Jedina razlika kod ovog koktela […]

Mladi poduzetnik Stefano Petrović osmislio uspješan projekt Fish Delish, poziva zainteresirane da se pridruže franšizi

Gastro

Od Murtera do Amerike

Mladi poduzetnik Stefano Petrović osmislio uspješan projekt Fish Delish, poziva zainteresirane da se pridruže franšizi

Zemlja ćevapa i bureka –baš tako ponekad našu zemlju doživljavaju stranci, posebno ako sude po većini fast foodova u hrvatskim gradovima. Takvu je percepciju odlučio promijeniti Stefano Petrović, mladi poduzetnik s Murtera koji je osmislio originalni koncept ribljeg street fooda Fish Delish. Misija brenda je riblje namirnice pripremiti i kombinirati s prilozima i umacima vlastite […]

Pobijedite nedostatak željeza ciljanim namirnicama

Gastro

URAVNOTEŽITE KOLIČINU

Pobijedite nedostatak željeza ciljanim namirnicama

Željezo je jedan od esencijalnih minerala za naše tijelo, jer je sastavni dio hemoglobina, molekule koja prenosi kisik u krvi. Nedostatak željeza dovodi do anemije uzrokovane nedostatkom željeza, uobičajenog oblika uglavnom među ženama, koje imaju velike gubitke željeza zbog svog menstrualnog ciklusa. Tipični simptomi anemije uključuju slabost, umor, poteškoće s koncentracijom, promjene raspoloženja, depresiju, gubitak kose, lomljive nokte, nizak krvni tlak, nesanicu, trnce u […]

Napravite sami maslac od kikirikija i uživajte u punoći okusa

Gastro

ZA ISTINSKE LJUBITELJE

Napravite sami maslac od kikirikija i uživajte u punoći okusa

Možda niste znali da ako imate snažan blender, sve što trebate za pripremu maslaca je kikiriki za tostiranje i nekoliko prstohvata soli za aromatiziranje recepta. Evo sastojaka i postupka za izradu domaćeg maslaca od kikirikija. Stvarno je tako jednostavno. Sastojci: 250 grama oljuštenog kikirikija 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 prstohvat soli 1 žličica meda ili agavinog sirupa (po želji) 1 žličica vode (po potrebi) Priprema: Za […]

Zobena kaša za ručak? Da, moguće je. Imamo i odličan recept

Gastro

Zdrav i brz obrok

Zobena kaša za ručak? Da, moguće je. Imamo i odličan recept

Zobena kaša se već godinama ubraja u najpopularniji doručak. Ona je zdrava, ali i zasitna i pruža dovoljno energije za sve izazove koji nas čekaju. No, zobenu kašu ne morate jesti samo za doručak, od nje se može napraviti i fantastičan ručak.  Na prvu riječi zobena kaša i ručak nikako ne idu zajedno. To je […]

Pripremite ukusne tiramisu kuglice. Ne morate niti paliti pećnicu

Gastro

Uspiju u tren oka

Pripremite ukusne tiramisu kuglice. Ne morate niti paliti pećnicu

U potrazi ste za ukusnim kolačem, ali nemate vremena za sate i sate pripremanja i pečenja? Poslužite ove rajske tiramisu kuglice kao desert umjesto klasičnog tiramisua. Uspiju u tren oka sa samo nekoliko sastojaka i osiguravaju pravi doživljaj okusa. I što je najbolje, ne morate ni uključiti pećnicu – kuglice za tiramisu pripremaju se bez […]

Zašto uvijek trebate dodati dva lista lovora kada kuhate brokulu i cvjetaču

Gastro

Tipičan miris

Zašto uvijek trebate dodati dva lista lovora kada kuhate brokulu i cvjetaču

Među povrćem koje se najviše konzumira u ovom razdoblju svakako su brokula i cvjetača, dva povrća bogata hranjivim tvarima i vrlo svestrana. Međutim, kada ih kuhamo možemo se suočiti s problemom: to su dvije namirnice koje u cijelosti šire izrazito neugodne mirise. No, ne očajavajte, postoji jednostavan trik koji vas može izvući iz ove situacije […]

Maslac od badema: pripremite ga za 10 minuta, uz ovaj recept je super jednostavno

Gastro

Poslastica

Maslac od badema: pripremite ga za 10 minuta, uz ovaj recept je super jednostavno

Volite li bademe ? Onda iskoristite priliku i naučite kako napraviti domaći maslac od badema. Možete ga koristiti jednostavno kao poslasticu za mazanje na kruh ili dvopek, ali i kao zamjenu tradicionalnog maslaca u pripremi slastica i keksa ili za pripremanje rižota. Ovdje su svi sastojci i upute koje će vam pomoći da napravite domaći […]

Koliko se puta može ponovno upotrijebiti isto ulje za prženje? Odgovor bi mogao iznenaditi

Gastro

Kulinarska nedoumica

Koliko se puta može ponovno upotrijebiti isto ulje za prženje? Odgovor bi mogao iznenaditi

Koliko često se isto ulje može koristiti za prženje? Mnogi su si barem jednom postavili ovo pitanje. U kolumni posvećenoj “kulinarskim nedoumicama” koju redovito objavljuje The Guardian, korisnik je zatražio pojašnjenje u vezi ulja za prženje. Neki poznati engleski kuhari dosjetili su se odgovoriti na to pitanje. Prvo, Tom Hunt, nagrađivani kuhar, pisac i aktivist […]