Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jelo za doček

Hrenovke u lisnatom čine idealan finger food za doček, evo kako ih napraviti u tren oka

Autor: Lucija Sučić

31.12.2022. 07:14
Hrenovke u lisnatom čine idealan finger food za doček, evo kako ih napraviti u tren oka

Foto: iStock

Ove klasične party grickalice gotove su za čas, a isto tako brzo će i nestati sa stola



Za novogodišnji doček rijetko kad se nađe vremena za bogate večere u nekoliko sljedova, te je uz svu euforiju, druženje i party ugođaj tog dana i večeri praktičnije odlučiti se za pripremu laganog i brzinskog jela koje se može grickati “s nogu”.


Jedna od takvih opcija koju ljudi mahom vole su hrenovke u tijestu, koje su ukusne, zasitne i jedna su od popularnih vrsta finger fooda.


Donosimo ukusan recept za ove klasične party grickalice koje su gotove u tren oka, a isto tako brzo će i nestati sa stola!


Sastojci


  • paket velikih ili mini hrenovki
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • sol
  • sezam

Priprema




Pripremite hrenovke tako da ih kratko prokuhate te ih odložite sa strane dok ne pripremite tijesto za zamotavanje.


Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na onoliko trakica koliko imate hrenovki (ako radite s mini hrenovkama napravite nešto kraće trakice).


Kada ste pripremili trakice od lisnatog tijesta, uzmite hrenovku i na koso krenite omotavati trakicu oko nje tako da se na pola preklapa, i tako dok ne pokrijete čitavu hrenovku.


Pripremljene hrenovke posložite na papir za pečenje i prije nego ih stavite u pećnicu, premažite ih razmućenim jajetom i pospite sezamom.


Hrenovke u tijestu pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi 220°C oko 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.


Uživajte u zabavi i dobar tek!