Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Poseban okus

Neodoljivi browniesi za večer kod kuće s jednim super sastojkom

Autor: S.M.

12.11.2022. 07:41
Neodoljivi browniesi za večer kod kuće s jednim super sastojkom

Foto: iStock

Savršeno mekani i stvoreni za uživanje uz kavu

Ponekad je vikendom najbolje ostati kod kuće, pogotovo ako je vani loše vrijeme. Čini nam se da stiže sezona umatanja u udobne deke i gledanja omiljenih serija, a ovakve se večeri mogu savršeno začiniti jednostavnim desertom.


Zato smo pronašli jedan za mekane browniese koje jedan sastojak čini neodoljivima. Riječ je o omiljenom lješnjaku koji će dati poseban miris i okus najdražoj i najjednostavnijoj slastici.


Sastojci


  • 100 g brašna plain flour
  • 50 g kakaa
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 300 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca
  • 250 g kristal šećera
  • 4 jaja
  • 100 g sjeckanog lješnjaka


Priprema


Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (ventilacija). U kalup 30×20 cm stavite papir za pečenje.


U zdjeli umiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te dodajte sol. 250 g čokolade zagrijte u posudi na laganoj vatri.




Otopljenu čokoladu ostavite sa strane da se ohladi, a ostatak čokolade izrežite na komadiće.


Maslac i šećer istucite zajedno u zdjeli dok ne postanu vrlo lagani i pahuljasti. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim ulijte čokoladu. Dobro promiješajte, a zatim dodajte trećinu smjese brašna. Promiješajte da se sjedini, a zatim ponovite s druge dvije trećine brašna.


Dodajte polovicu lješnjaka i svu nasjeckanu čokoladu i sve promiješajte da se sjedini, a zatim smjesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje.


Miješajte čokoladni namaz i liker od lješnjaka zajedno sve dok ne dobijete glatku smjesu. Kada dobijete takvu smjesu, izlijte u kalup.


Pospite preostale lješnjake i lagano pritisnite prema dolje.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, testirajući nakon 25 minuta čačkalicom.


Ostavite da se ohlade u limu.


Ako možete podnijeti čekanje, stavite ih u hladnjak da se ohlade preko noći prije nego što ih izrežete – to će im pomoći da se smjeste u konzistenciju koja nije previše nalik kolačima.


Izrežite ih na kvadrate i pohranite u hermetički zatvorenom limu.