Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kreativno na tanjuru

Okušajte se u pripremi neodoljivo hrskavih quesadilla sa crnim grahom i avokadom

Autor: Lucija Sučić

07.01.2023. 08:05
Okušajte se u pripremi neodoljivo hrskavih quesadilla sa crnim grahom i avokadom

Foto: iStock

Ovaj recept prikladan je i za vegetarijance



Quesadille su mnogima jedno od najdražih meksičkih jela, a ova hrskava varijanta punjena grahom, pirjanim lukom, paprikom, avokadom i sirom zasitan je obrok koji će zadovoljiti svako nepce, a uz to prikladan je i za vegetarijance!


U duhu zdrave prehrane u siječnju, isprobajte ovaj kreativan recept kojim nećete ostati razočarani, a ni gladni.


Sastojci


  • pola glavice luka
  • pola paprike
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100 g ocijeđenog crnog graha
  • 1 žlica mješavine meksičkih začina
  • 4 srednje tortilje
  • 2 avokada
  • 20 g nasjeckanog korijandera
  • 1 limeta
  • 100 g sira
  • ulje

Priprema


U tavi na srednje jakoj vatri na malo ulja pirjajte luk i papriku koje ste prethodno nasjeckali dok ne omekšaju.




Dodajte crni grah i mješavinu začina, te nakon nekoliko minuta prebacite smjesu u malu zdjelu i ostavite sa strane.


U manjoj zdjelici vilicom lagano zgnječite avokado. Umiješajte korijander i sok od pola limete te začinite solju i paprom po ukusu.


Na polovicu tortilje rasporedite četvrtinu zgnječenog avokada. Dodajte četvrtinu smjese graha i isto toliko sira.


Tortilju preklopite preko povrća te tako dok ne napunite sve tortilje i ne iskoristite nadjev.


Tavu vratite na vatru, dodajte malo ulja i pecite tortilje na srednje jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane ili dok izvana ne postanu hrskave.


Poslužite uz svoju omiljenu salsu ili kiselo vrhnje i uživajte!