ponedjeljak, 6. veljače 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

Timelapse

Ovaj se dečko svakodnevno fotografirao 15 godina. Rezultat je nevjerojatan video starenja

Autor: S.M.

19.01.2023. 11:23
Ovaj se dečko svakodnevno fotografirao 15 godina. Rezultat je nevjerojatan video starenja

Foto: YouTube Screenshot

Od 13. do 28. godine, nije prošao niti jedan dan, a da nije "opalio selfie"Jordan Wilson postao je viralni hit nakon što je objavio video čije je snimanje trajalo čak petnaest godina. Wilson je sa trinaest godina odlučio početi bilježiti proces vlastitoga starenja pa je idućih petnaest godina svakoga dana radio “selfie”.


U istoj poziciji, pod istim kutom i sa jednakom rasvjetom, Wilson je kroz video od četiri i pol minute pokazao vlastiti proces starenja.


Sa snimanjem takozvanog “timelapse” videa započeo je na Božić, 25. prosinca 2007. godine kada je imao trinaest godina i pet mjesec. Impresivno je što svaka fotografija u videu izgleda kao jedna konzistentna lokacija iako je Jordan otkrio da je posljednjih desetak godina živio u dva različita grada.

Ali, ovo nije najduži video ovakve vrste! Noah Kalina je s istim projektom započeo 11. siječnja 2000. i sada će biti 23. godina da još uvijek snima proces starenja.


Njegov video doduše prikazuje nekoliko promjena po pitanju lokacije i svijetla da bi pružio dodatan kontekst njegovom životu u različitim vremenima, a Jordanov se video koncentrira isključivo na fizičke promjene i unutarnji rast, opaža Diyphotography.