Subota, 28. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Tehnološko čudo

Pogledajte "najnaprednija" dječja kolica na svijetu. Pokreće ih umjetna inteligencija

Autor: Lucija Sučić

17.01.2023. 07:27
Pogledajte

Foto: Pexels

Izvorno su predstavljena na ovogodišnjem Consumer Electronics Showu, a zovu se "Ella"Umjetna inteligencija (AI) je sve više raširena, a industrija dječjih kolica nije iznimka.


Kanadski proizvođač dječjih kolica Glüxkind planira na tržište plasirati “najnaprednija” dječja kolica na svijetu koja pokreće upravo umjetna inteligencija.

Izvorno predstavljena na ovogodišnjem Consumer Electronics Showu, kolica naziva “Ella” su tehnološko čudo u usporedbi s većinom drugih dječjih kolica.


Zapravo, nazvati ih kolicima potencijalno je pogrešno, zato što se radi o visokotehnološkim kolicima koja mogu samostalno uljuljati bebu na spavanje, asistirati osobi koja ih gura na uzbrdici i nizbrdici te neprestano nadzirati okolinu putem niza senzora i kamera kako bi detektirala pločnike i prepreke.Također, kolica se mogu spojiti sa pametnim telefonom tako da kolica uvijek imate na oku putem GPS-a, te imaju ugrađeni generator bijelog šuma kako bi beba lakše zaspala.


Trosatno punjenje baterije navodno je dovoljno za oko šest sati korištenja, a navodno će im početna cijena za osnovni model iznositi 3800 dolara, piše Oddity Central.


„S Glüxkindovom Ellom, cilj nam je olakšati roditeljstvo, počevši od ključnog dijela roditeljske opreme, dječjih kolica. Mi u Glüxkindu vjerujemo u osnaživanje naših obitelji sigurnim, praktičnim i besprijekornim proizvodima,” rekao je glavni izvršni direktor Glüxkinda Kevin Huang.