Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PRIRODNI POMAGAČI

Ravan trbuh; pokazalo se da ove biljke stvarno pomažu u skidanju sala

Autor: Šarlota Brnčić

08.01.2023. 15:53
Ravan trbuh; pokazalo se da ove biljke stvarno pomažu u skidanju sala

Foto: PexelsImati debeli trbuh, takozvanu “visceralnu mast”, udvostručuje rizik od srčanog udara, i ne samo to, može uzrokovati hipertenziju i dijabetes tipa 2.


Pronaći načine za smanjenje nakupljanja masnoće na trbuhu, stoga je od iznimne važnosti. Ali kako?


Prije svega, podsjetimo da prisutnost masti i raznih masnoća nalazi plodno tlo u sjedilačkom načinu života i lošoj prehrani.
Nikada ne zaboravite maziti svoje tijelo redovitom tjelesnom aktivnošću i pravilnom prehranom.


Pod “visceralnom masnoćom” podrazumijevamo dio masnog tkiva koncentriran u trbušnoj šupljini i raspoređen između unutarnjih organa i trupa.


Ova vrsta masnog tkiva razlikuje se od potkožnog masnog tkiva i intramuskularnog masnog tkiva (raspoređenog među mišićnim vlaknima).


Da biste ga eliminirali potrebna vam je konstantnost i uravnotežena prehrana te ciljane vježbe kao što su plank ili abdominalni vakuum, a može vam pomoći i ljekovito bilje.


Bijeli dud, matičnjak i pelin zajedno mogu smanjiti visceralnu masnoću, a također i:


1. Zeleni čaj


Ispijanje šalice zelenog čaja jedan je od pravih izbora za ubrzavanje metabolizma i uklanjanje viška masnoće.


Zapravo, zeleni čaj je piće koje ograničava stvaranje masnih naslaga u našem tijelu: prema mnogim studijama, zeleni čaj uspijeva djelovati u našem tijelu izbjegavajući razgradnju norepinefrina, temeljnog neurotransmitera koji, između ostalog, potiče lipolizu ili cijepanje i odlaganje masti.


2. Yerba Mate


Yerba Mate je tipična južnoamerička biljka od koje se dobiva napitak koji je vrlo cijenjen kod lokalnog stanovništva, a koji se sve više pijucka i kod nas.


Ima diuretička svojstva, ima antioksidativno djelovanje i odličan je protiv gladi s učinkom zasićenja.


Redovitim uzimanjem pomaže u smanjenju masnog tkiva na trbuhu.


3. Đumbir


Đumbir je izvrstan prirodni lijek koji pomaže onima koji žele smršavjeti, jer je u stanju ubrzati metabolizam djelujući kao namirnica koja sagorijeva masnoće.


Zanimljiva svojstva u tom smislu ima gingerol, aktivni sastojak prisutan u začinu s termogenim učinkom, što znači da vam omogućuje povećanje tjelesne temperature i stoga sagorijevanje još više masti.