Nedjelja, 5. veljače 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S "krova svijeta"

Ružičasta himalajska sol: zdravlje i energija zatvoreni u kristalu

Autor: Šarlota Brnčić

06.01.2023. 07:59
Ružičasta himalajska sol: zdravlje i energija zatvoreni u kristalu

Foto: Pexels

Vrlo je bogata hranjivim tvarima koje ostaju nepromijenjene jer se ne tretira kao morska solSoli su bitni elementi za dobrobit našeg tijela, ali mora se reći da normalna kuhinjska sol (morska sol) zbog izbjeljivanja i tretmana kojima je podvrgnuta dolazi na naše stolove lišena svojih dragocjenih minerala i elemenata u tragovima.


Kao alternativa postoji himalajska sol, karakteristične ružičaste boje, a koja dolazi iz prirodnih rudnika pronađenih u Himalaji, azijskom planinskom lancu poznatom kao “krov svijeta”.


Izvađena s obronaka planine, dragocjena ružičasta sol vrlo je bogata hranjivim tvarima koje ostaju nepromijenjene budući da se, jednom prikupljena, ne tretira niti “bijeli” ni na koji način.
Himalajska sol nudi brojne prednosti: lako ju se asimilira u crijevima, ne stvara probleme sa zadržavanjem vode kao obična morska sol, savršena je kao začin i može se koristiti i za prirodno blagostanje.


Možete ju koristiti na najrazličitije načine:


  • za ugodnu toplu kupku: otopite dvije žlice soli i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja u vodi
  • za napraviti piling za tijelo na bazi soka limuna i lavande
  • za dezinfekciju usne šupljine: kod prvih simptoma prehlade i grlobolje možete upotrijebiti fiziološku otopinu (voda i sol) koju poprskate direktno u nos
  • za ublažavanje bolova u zglobovima: korištenje malo tople krupne soli učinkovit je prirodni lijek za upijanje vlage prisutne u kostima

Terapeutska upotreba himalajske ružičaste soli


Ružičasta sol uspješno se koristi za liječenje nekih bolesti: astme, problema dišnog sustava, ekcema, psorijaze, akni, artritisa i osteoartritisa, poremećaja metabolizma, bolesti živčanog sustava i dr .


U tom smislu, postoji speleoterapija, tj. liječenje koje uključuje boravak unutar slanih špilja, okruženja koja mogu ponuditi dobrobiti ne samo zato što oslobađaju elemente u tragovima, već i zato što djeluju na elektromagnetizam, rebalansirajući i energiju okoliša (često iskrivljenu od uobičajene električne opreme) i to unutar našeg tijela.