Foto: Pixabay
Nema ograničenja za još začina, ukoliko ih želite dodati
Bogate blagotvornim svojstvima, srdele su dragocjeni saveznici našeg zdravlja, a zajedno s peršinom daju život vrlo laganom i vrlo ukusnom jelu.
Ispeći ih na roštilju je najbolji izbor jer na taj način ne dodajete masnoću ovoj ribi, ali i neprijanjajuća tava sa samo kapljicom ulja također je u redu.
Sastojci:
- 400 g svježih već očišćenih srdela
- 2 korice limuna
- soli po ukusu
- 50 g nasjeckanog peršina
- 1 žličica crnog papra
- 1 zdrobljen češanj češnjaka
- 2 žlice bijelog vina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema: Pripremite umak tako da pomiješate peršin, papar, češanj češnjaka i sitno naribanu koricu limuna. Također dodajte bijelo vino, limunov sok i ulje.
Pecite srdele u neprianjajućoj tavi (ili na roštilju) jednu minutu sa svake strane.
Kad ste spremni za posluživanje, ulijte malo umaka na tanjur, na vrh stavite srdele i začinite ih još umakom.
Popunite s prstohvatom soli i limunovom koricom narezanom na trakice.
najnovije
najčitanije
Županija
BROJKE
U ožujku nastavljen trend rasta zaposlenih u županiji
Županija
NEPRAVOMOĆNO
Kapović: USKOK me silom htio osuditi, ali nisu imali ni dokaza, ni svjedoka
Hrvatska
tiktok
Bidenova kampanja i dalje koristi TikTok iako mu vlada istovremeno prijeti zabranom
Hrvatska
PREGOVORI
HDZ-ov Marko Milić demantira: “Nije se raspravljalo o ministrima i sastavu Vlade sa DP-om”
Rukomet
Priznanje Zadru 2013
Marko Sudinja i Vice Lušić u reprezentaciji mlađih kadeta
Zadar
ryanair
NOVA AKCIJA Iz Zadra letite u više od 30 europskih destinacija za 13 eura!
Hrvatska
TEŠKA NESREĆA
VIDEO Autobus kod Krvavice sletio s Jadranske magistrale u provaliju, vozač prevezen u bolnicu
Zadar
MELADA
ĐIR PO KVARTU (9) Stanovnici Melade ukazuju i na negativnosti: ‘Kao da sam na Lučkom…’
Zadar
Sunset Sports Media Festival
Talijanska nogometna legenda Alessandro Del Piero stiže u Zadar!
Zadar
HEP JAVLJA