blazenka divjak

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 6, 2020 15:29

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da će ministarstvu prvenstveni izvor za nadolazeći rebalans državnog proračuna biti izdaci koji se sada ne ispunjavaju u punoj mjeri, a odnose se na prijevoz učenika i studentske domove u kojima sada ne žive studenti.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 13:32

Ministrica Blaženka Divjak istaknula je u četvrtak da su mjere koje Hrvatska predviđa za povratak učenika u školske klupe među najrestriktivnijima u Europi, te upozorila kako su one dio priprema za ono što nas čeka u sljedećoj školskoj godini.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 11:05

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas će objaviti preporuke za povratak učenika razredne nastave u osnovne škole 11. svibnja, a kako je jučer najavila ministrica Blaženka Divjak te će preporuke biti prilično ograničavajuće. Izvjesno je da se u škole neće moći vratiti učenici koji imaju respiratorne probleme, koji su to jutro imali temperaturu, kojima netko u obitelji ima takvih problema, koji imaju autoimune bolesti.

Srijeda, Travanj 22, 2020 15:23

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelavala je u utorak na online sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, poručivši maturantima i roditeljima da je ministarstvo spremno prilagoditi se trenutnim uvjetima i pomoći im, izvijestilo je Sveučilište.

Tema je bila provedba postupka upisa u novu akademsku godinu 2020./2021. i završetka akademske godine 2019./2020. u kontekstu izvanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Srijeda, Travanj 22, 2020 09:59

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je ponovo na Facebooku objavila video kojim se obratila maturantima te ih je obavijestila da je uputila pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kaže da gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda neće biti u ispitima državne mature.

Utorak, Travanj 21, 2020 14:45 1

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature, koji će se za te predmete održati od 8. do 29. lipnja, kada će se održati i esej iz Hrvatskog jezika.

Srijeda, Travanj 1, 2020 12:47

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u srijedu maturantima da se esej iz hrvatskog jezika neće održati kako je predviđeno 16. svibnja te istaknula da se državna matura ne može ukinuti jer bi to značilo da gimnazijalci nisu završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 21:23

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da je ukidanje mature apsolutno posljednja opcija, najavila je kako je izgledno da maturanti neće pisati esej u svibnju, te da će im se u svibnju omogućiti pisanje probnog eseja online, što će im, smatra, biti povratna informacija o tome koliko su spremni.

Nedjelja, Ožujak 15, 2020 16:41

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u nedjelju na svojim mrežnim stranicama raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu te raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Rasporedi i informacije mogu se naći na poveznici https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Nedjelja, Ožujak 15, 2020 14:13

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u nedjelju da je sve spremno za početak online nastave, istaknuvši pritom da je važno pratiti rasporede i upute o tome kada se treba ulogirati.

Stranice