darko kovacevic daruvarac

Petak, Prosinac 21, 2018 09:25

Andrej Korljan nije više branitelj Darka Kovačevića zvanog Daruvarac. Poznati zadarski odvjetnik kazao nam je kako je o tome obavijestio svojeg klijenta te mu je rekao da za nastavak suđenja angažira drugog dobrog odvjetnika.

Četvrtak, Prosinac 20, 2018 19:13

Mirni prosvjed pod nazivom "Protiv pravosuđa koje štiti  nasilnike" koji se održao u srijedu poslijepodne na zadarskim ulicama na potezu od Narodnog trga, preko Kalelarge pa sve do zgrade Županijskog suda izazvao je veliki odjek u javnosti, kako onoj hrvatskoj tako i onoj u okolnim zemljama.

Četvrtak, Prosinac 20, 2018 10:28

Hrvatski helsinški odbor reagirao je na puštanje iz pritvora Darka Kovačevića Daruvarca.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

 "U žiži hrvatske javnosti posljednjih je dana pravosudni skandal vezan uz puštanje iz pritvora zadarskoga suda, sukladno zakonu, optuženoga Kovačevića zvanog Daruvarac, kome se sudi zbog nasilja počinjenoga nad zadarskom djevojkom.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 16:33 3

Pod nazivom „Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti  nasilnike" danas poslijepodne u organizaciji članova facebook grupe, odnosno građanske inicijative održan je u Zadru mirni prosvjed građana  povodom slučaja „Daruvarac.“ Ogorčeni puštanjem na slobodu Darka  Kovačevića zvanoga Daruvarac, kojemu se sudi zbog brutalnog premlaćivanja osamnaestogodišnje djevojke u lipnju ove godine, dio  građana okupljenih u facebook grupu organizirano je izišao na ulicu.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 10:09

U organizaciji Građanske inicijative danas u 15 sati na Narodnom trgu održat će se prosvjed građanki i građana povodom brutalnog premlaćivanja djevojke koje je počinio Darko Kovačević Daruvarac.

Na Facebook stranici Građanske inicijative "Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike" koja već broji preko 3000 članova ističu kako nam ovaj slučaj iznova pokazuje da sustav, koji bi trebao štititi žrtve nasilja, u praksi ne funkcionira.

Utorak, Prosinac 18, 2018 15:35

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas kako od strane politike i bilo kojeg državnog dužnosnika vezano uz slučaj puštanja na slobodu okrivljenog nasilnika Darka Kovačevića Daruvarca nije bilo pritiska na pravosuđe ni poziva na linč i ponovio da sustav treba poboljšati izmjenama zakona.

Utorak, Prosinac 18, 2018 15:14

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da je po informacijama kojima raspolaže Državno odvjetništvo od neposredno višeg državnog odvjetništva "postupanje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru bilo pravilno". Jelenić je to odgovorio novinarima upitan slaže li se s kvalifikacijom Općinskog državnog odvjetništva da se u "slučaju Daruvarac" radilo o nanošenju teških tjelesnih ozljeda, a ne pokušaju ubojstva.

Utorak, Prosinac 18, 2018 10:36

Premijer Andrej Plenković komentirao je i slučaj suđenja Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac, rekao je kako se radi o "strašnom slučaju nasilja, gdje je više nego jasno, a dokazi su na internetu, što se točno dogodilo".

Utorak, Prosinac 18, 2018 10:24

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) priopćila je, vezano uz slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca, da je stvaranje klime za javni linč branitelja koji rade svoj posao, bez da se utvrde njihovi mogući propusti, neprimjereno te da slabi vjeru u pravnu državu.

Stranice