gospodarske mjere

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 3, 2020 23:27

Na jučerašnjoj sjednici Vlada je usvojila novi paket mjera za pomoć gospodarstvu vrijedan 30 milijardi kuna. Naime, odlučeno je kako će se radnicima podignuti minimalna naknada s prijašnjih 3.250 kuna na 4.000 kuna. Osim toga Vlada je, umjesto prvotne odgode plaćanja, ipak pristala na otpis poreza i doprinosa svim tvrtkama kojima promet padne ispod 50 posto, kao i zaštitu domaće poljoprivrede. Ovim je Vlada izašla u susret brojnim poduzetnicima koji su tražili otpis plaćanja, a ne odgodu.

Petak, Travanj 3, 2020 11:44

Premijer Andrej Plenković, koji je u petak Hrvatskom saboru predstavio Vladin travanjski paket pomoći gospodarstvu, istaknuo je kako se država i društvo nalaze u razdoblju koje zahtijeva zajedništvo, odgovornost, samodisciplinu i strpljivost svih, od najmlađih do najstarijih.

 "Sve što radimo, radimo da bi u hrvatskom društvu u izvanrednim okolnostima poslali poruku solidarnosti svih“, poručio je premijer zastupnicima.

Petak, Travanj 3, 2020 09:40

Travanjskim paketom mjera koji je uglavnom usmjeren na očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti poduzeća koja stvaraju kakav-takav prihod, Vlada je barem na mjesec dana primirila poduzetnike, ali temelj na kojem sve to mora stajati u sljedećim mjesecima – državni proračun još uvijek je veliki upitnik, iako je Vlada svojim brojnim zaključcima jučer najavila određene mjere.

Petak, Travanj 3, 2020 09:35

Drugi paket Vladinih mjera dovoljna je pomoć gospodarstvu u ovom trenutku, ali Vlada će i dalje morati pratiti situaciju i morat će biti spremna reagirati brzo jer će brojnim tvrtkama i sektorima trebati još mnogo vremena za oporavak i pri tome će dulje vrijeme trebati i pomoć i razumijevanje države.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:56

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila travanjski paket mjera pomoći gospodarstvu, a ministar financija Zdravko Marić je pritom poručio kako one pokazuju povjerenje prema poduzetnicima te se očekuje da i oni odgovore na isti način. 

Srijeda, Travanj 1, 2020 20:21

Premijer Andrej Plenković u srijedu je predstavo dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta i pomoć gospodarstvu o kojima će Vlada sutra odlučivati, a među njima je podizanje iznosa minimalne plaće na 4.000 kuna neto, dok će dio poduzeća djelomično ili u cijelosti biti oslobođeno od poreznih obveza za travanj, svibanj i lipanj.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 18:03

Prve mjere odnose se na oslobođenje plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra i zakupa javnih površina za vrijeme trajanja zabrane obavljanja djelatnosti koje je izdao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Gradu Zadru se ovom mjerom smanjuje prihod za osam do devet milijuna kuna kroz tri mjeseca - objasnio je na početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Dukić.

Subota, Ožujak 28, 2020 15:47

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u subotu da će gospodarska šteta prouzročena kornavirusom, biti teža nego što je bila 2008. kad je globalna ekonomska kriza počela bankrotom banke Lehman Brothers te da u Hrvatskoj slijede novi paketi pomoći gospodarstvu.

Premijer je to rekao novinarima u Lazu Bistričkom gdje je obilazio područja pogođena potresom u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Petak, Ožujak 27, 2020 20:39

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je u petak nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da se mirovine neće mijenjati, no da bi plaće zaposlenih mogle proći kroz korekciju zbog utjecaja aktualne krize  koronvirusom.

Aladrović je istaknuo da je sjednica imala samo jednu temu - utjecaj korona virusa na gospodarstvo u Hrvatskoj.

Petak, Ožujak 27, 2020 18:15

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u petak nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća da će Vlada u nastojanju smanjenja gospodarskih i socijalnih posljedica epidemije koronavirusa voditi intenzivan dijalog sa sindikatima i poslodavcima.

Vlada, kako je rekao, radi na provedbi prvoga paketa mjera. Rezultate je ocijenio ohrabrujućima, što po njemu znači da su mjere dobro prihvaćene.

Za idući tjedan najavio je novi paket mjera.