gradionica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 21, 2019 22:04

Jučer navečer izložbom "Bili brig nekoć" otvoren je i KvartArt  na Bilog brigu. U nekada zapuštenom prostoru početih, ali nikad završenih garaža, u Šibenskoj ulici iznad pošte, stvoreno je mjesto susreta  svih gerenacija žitelja kvarta.

Četvrtak, Lipanj 20, 2019 11:45

Projekt Periway kružna staza koja integrira park i artikulira rub, kojeg su izradili Lucia Kalogjera, Ivan Maurović i Željka Tonković, pobjednik je Gradionice Park Vruljica prostor susreta svih generacija. Prvu nagradu put u Veneciju na Biennale Arte 2019, dodijelio im je na KvartArtu ocjenjivački sud kojeg su činili gradski pročelnik za EU fondove Šime Erlić, arhitekt Krešimir Damjanović i Nives Rogoznica iz Udruge EKO Zadar.

Nove vrste aktivnosti u parku

Srijeda, Svibanj 29, 2019 12:22

Ovogodišnja Gradionica čija je tema park Vruljica - prostor susreta svih generacija održana je prošloga vikenda u organizaciji Društva arhitekata Zadra, Grada Zadra i udruge Eko-Zadar te je okupila 20-ak entuzijasta; arhitekata, ali i sudionika drugih struka, koji su promišljali o tome javnom prostoru te kako ga učiniti još boljim.

Utorak, Travanj 23, 2019 13:08

Gradski park Vruljica prostor susreta svih generacija, naziv  je treće Gradionice koju priprema Društvo arhitekata Zadar. Gradionica  će se osim u Parku Vruljica održati od 24. do 26. svibnja i u prostoru Coworkinga. Kao i prijašnjih godina, sudionici mogu biti arhitekti, krajobrazni arhitekti, urbanisti, dizajneri, geografi, sociolozi, komunikolozi i  ekonomisti. Voditelji Gradionice su potpredsjednik zadarskog Društva  arhitekata Petar Kozina i Nina Nejašmić Kozina.

Petak, Lipanj 22, 2018 09:15

Vrata kvarta, TRGnica, Dnevni boravak, Zeleni tunel, PlatForma, Silence Park samo su neki od prijedloga koje je skupina arhitekata i suradnika ponudila kao rezultate i idejne prijedloga promjena za bolji Bili brig, nastalih na dvodnevnoj Gradionici, a koji su predstavljeni u srijedu navečer u OŠ Zadarski otoci građanima.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:29

Uređenije javne zelene površine, devastirani i zapušteni poslovni prostori, nedostatak nogostupa na prometnicama, nedostatak površina za šetnju kućnih ljubimaca... To su samo neki od gorućih problema koje su stanovnici Bilog briga istaknuli u anketi "Bolji brig - Projektiraj svoj kvart" koja je online bila postavljena od 23. travnja do 11. svibnja, a koji su javno izneseni na jučerašnjoj trbin u OŠ Zadarski otoci.