hrvatska kosarkaska reprezentacija

Srijeda, Veljača 21, 2018 15:40

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije okupili su se u Zadru uoči odigravanja dviju kvalifikacijskih utakmica za svjetsko prvenstvo ovog vikenda. Igraju u petak protiv Rumunjske i u ponedjeljak protiv Nizozemske, a prije toga došli su na kratak razgovor s gradonačelnikom Brankom Dukićem u Malu vijećnicu. Zahvalili su gradu na gostoprimstvu i pozvali sve navijače da ih podrže i bodre na utakmicama. Gradonačelnik im je poželio uspjeh i prolazak na svjetsko prvenstvo.

Utorak, Veljača 20, 2018 12:18

Nakon završnice Kupa Krešimira Ćosića Zadar će ponovno biti centar hrvatskih košarkaških zbivanja. Kraj ovog i početak drugog tjedna zadarski Višnjik će biti domaćin dviju iznimno važnih kvalifikacijskih utakmica za plasman na SP u Kini 2019. godine. Utakmice s Rumunjskom u petak i Nizozemskom u ponedjeljak najavili su čelni ljudi HKS- a, kao i izbornik seniorske vrste Ivica Skelin.

Utorak, Srpanj 4, 2017 21:35

Aleksandar Petrović, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, na turnir u Kinu pozvao je Marijana Čakaruna (1990., 204 cm), Zadranina koji je nedavno potpisao za slovenskog prvoligaša Sixt Primorska iz Kopra. Čakarun je prihvatio poziv izbornika umjesto Filipa Kraljevića, koji je zamolio za poštedu ovo ljeto kako bi sanirao ozljedu leđa, kao i zbog velikog upitnika oko nastupa Karla Žganeca koji se još nije u potpunosti oporavio od ozljede zadobivene na završnici Prvenstva Hrvatske.