infra grad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 13, 2019 13:59

Nesvakidašnja je situacija ovih dana zabilježena u Gradskoj upravi Obrovca - unatoč posjedovanju vlastite tvrtke za odvoz smeća, Uprava je produljila ugovor s privatnom tvrtkom Loši iz Pakoštana!

Petak, Kolovoz 9, 2019 17:47

 Unatoč činjenici da je radnički štrajk obustavljen i da je gradska tvrtka dobila novo rukovodstvo, stanje u obrovačkom Infra-gradu daleko je od dobrog. Naime, iz Obrovca smo dobili dojavu kako privatna tvrtka Loši iz Pakoštana, s kojom je Infra-grad sklopio ugovor za odvoz smeća u vrijeme štrajka radnika, smeće ne odvozi iz nekih dijelova Obrovca. Riječ je o Ribnici i Mekoj Dragi, čiji stanovnici neprekidno zovu ovu gradsku tvrtku žaleći se na nepodnošljiv smrad smeća.

Četvrtak, Kolovoz 1, 2019 14:50

Mate Karamarko više nije direktor obrovačke komunalne tvrtke Infra- grad. Umjesto njega tvrtku će u narednom četverogodišnjem mandatu voditi Ingrid Prelas, dosadašnja djelatnica Komunalnog odjela Grada Obrovca, kazao nam je jučer Mario Vrkić, predsjednik Štrajkaškog odbora Infra-grada, napominjući da se radnici sada nadaju boljim vremenima u firmi.

Srijeda, Srpanj 3, 2019 15:40

Ni poziv Županijskog suda radnike obrovačkog Infragrada nije odvratio od njihove borbe za povećanje plaća. Sudeći prema izjavi pregovaračkog tima, i Štrajkaški odbor i Sindikalna podružnica Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) ne povlače svoje zahtjeve za povećanjem plaća s 3.300 na 4.000 kuna.

Utorak, Srpanj 2, 2019 15:49

Umjesto povećanja plaće koju su pokušali ishoditi štrajkom,  radnici obrovačkog Infra-grada dobili su - poziv na sud!

Tužila ih je uprava tvrtke smatrajući njihov štrajk nezakonitim te u pozivu Županijskog suda u Zadru stoji kako se pozivu moraju odazvati  zbog organiziranja štrajka. Danas u osam sati na sud stoga mora doći  njihov sindikalni predstavnik kojemu je naloženo da donese i kolektivni  ugovor.

Petak, Lipanj 28, 2019 12:00 2

Sudeći prema najnovijem razvoju događaja, Obrovac i okolna mjesta još će neko vrijeme biti pod smećem. Naime, kako su nam javili iz Štrajkaškog odbora radnika Infra-grada, propao je i današnji pokušaj dogovora između njih i uprave:

Petak, Lipanj 28, 2019 10:48

Radnici obrovačke komunalne tvrtke Infra-grad jučer nisu uspjeli postići dogovor sa direktorom Matom Karamarkom te se razgovori nastavljaju i danas. Kako  nam je kazao predsjednik Šrajkaškog odbora, Mario Vrkić, uprava ne želi udovoljiti njihovim uvjetima, a za "bijednu plaću od 3.300 kuna više ne žele raditi". Ogorčeni su, napominje Vrkić, što tvrtku vodi čovjek u mirovini, star 73 godine, i to samo na pola radnog vremena. Po njemu se sve to odrazilo i na poslovanje tvrtke: