karantena

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 26, 2020 19:35

Hrvatski Stožer civilne zaštite donio je u četvrtak Odluku koja se tiče postupanja i primjenu karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije koronavirus, a po kojoj odsad mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu.

Četvrtak, Ožujak 26, 2020 16:46

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javili su kako za sada uvođenje karantene za grad Biograd ne bi imalo učinka u sprječavanju širenja koronavirusa.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Srijeda, Ožujak 25, 2020 17:44

U Šibensko-kninskoj županiji u srijedu nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, no kako je od ukupno 15 zaraženih u županiji njih osam s otoka Murtera, ujutro je za naselja Murter i Betina proglašena karantena zbog sumnje u lokalnu transmisiju virusa.

Srijeda, Ožujak 25, 2020 16:03

Sindikat hrvatskog vozača u srijedu je upozorio Stožer civilne zaštite na neodrživost odluke o smještaju vozača u objekte namijenjene za karantenu te je zatražio donošenje novih propisa koji će uvažavati i ljudske potrebe samih vozača, koji su na rubu izdržljivosti.

''Odluka o smještaju vozača u određene objekte namijenjene za karantenu, odnosno odluka o zabrani odlaska vozača svojim kućama nije nikako dobro rješenje i ne može se samo tako u nedogled provoditi", stoji u priopćenju.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 23:04 1

U slučaju potpune karantene, ne zna se još točno kako će se postupati s kućnim ljubimcima, odnosno na koji će način kućni ljubimci moći izaći vani i izvršiti osnovnu fiziološku potrebu - nuždu.
Iako ima dobre volje da se i to pitanje riješi, čini se, kako se još uvijek ne zna kako će se to provesti, ukoliko bi došlo do potpune karantene.

Srijeda, Ožujak 11, 2020 10:33

Jutro nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte objavio da je cijela Italija, zbog pokušaja sprječavanja daljnjeg širenja koronavirusa, zaštićeno područje, tj. crvena zona čime je 60 milijuna ljudi stavljeno u karantenu, provjerili smo sa Zadranima koji žive u Bologni i okolici Bologne kako je živjeti u takvim uvjetima.