kolumna

Utorak, Travanj 23, 2019 15:20

Nakon osvojenog prvenstva i Kupa Krešimira Ćosića u sezoni  2004./05., Zadar je, po mom mišljenju, trebao zadržati pobjedničku  momčad, kojoj je za još veće domete trebao samo još jedan dobar, klasičan centar. Zbog čega?

- Naša je želja ući u Euroligu, elitno klupsko europsko natjecanje - poruka je iz kluba.

Utorak, Travanj 23, 2019 14:55

U Mjestu onome koje nastalo je po zagovoru Vladarice Neba, kasnije  i  Loreta. Kažu uz pomoć Nadbiskupa onog koga Zmajević su zvali. Bokeljana što hrvatsko sjemenište u Zadru utemelji. Godine one u Gospodina 1727. Uz more tamo podno Preparandije stoji Zdenac Fontana...  Izvor vode mjesta Onoga. „Fonte Hoc in vitreo Ludit nunc Candida  Nais in QvoLucebat AMARA Privs.

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 17:00

Osim samog divnog značenja Uskrsa, koji u sebi nosi poruku nade i  novih početaka, svi se mi veselimo i onom prizemnijem dijelu: Uskršnji  doručak, truckanje tvrdo kuhanih jaja, i neizbježne naravno kapulice  mlade. Iako mi doslovno sline cure na samu pomisao na kapulicu, ipak  sve ostale dane u godini ideja da ju slasno smažem odmah izjutra mi  djeluje kao svetogrdna uvreda mom jadnom želucu. Ali Uskršnji doručak je ipak nešto drugo.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 15:47

ČEKA SE NAŠA PORUKA PODRŠKE

Utorak, Travanj 16, 2019 17:29

Rekoše jučer da se Jasenovac s Blajburgom usporediti ne može. Kao  da ljudi nemaju iste kože. Kao da krv svima ista nije. Valjda crvena.  Teško da ću znati. Meni je pustili nisu... Mene je na grudima stiskala  mati, kad su nas u okno rudnika slovenskoga utjerali... Ona se pitala ne  radi li se o šali. Bila sam jedno dijete od dvjesto, kažu, tristo tisuća Hrvata.. koje ubili su nakon rata. Ustvari imaju pravo doista Jasenovac i  Blajburg nisu isto. Ovih naših jama ne zna se broj...

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 19:05

Uvijek iznova me u našima Salima fascinira kada na rivi idem ususret  čovjeku koji kada dođe u ravan sa mnom okrene glavu na drugu stranu. Kao da me ne vidi. Kao da ne postojiš. Kao da si zrak. Dobro, ne  postojim. Dobro, zrak sam. Dobro, nisam dostojan vašeg pogleda, šjor.  Dobro jutro, kažem. Šjor se trgne i tiho odzdravi. Dobro, možda je šjor  u problemima. Možda se na pijatu nađe uvijek jedno te isto jelo. Tko će  ga znati.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 18:58

Od kada sam bila malo dite i gegala se nespretno poljima za mojom  mamom učeći o bilju, biljke me osjećaju, njuše, slušaju, vjerojatno i komentiraju.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 14:43

Bilo je jasno da će nakon objave UO kluba - "Nismo zadovoljni rezultatima i plasmanom u ovoj sezoni" - doći do promjena. Najprije "na katu" mjesto direktora dobit će Pino Gjergja, što je automatizmom značilo  da će i klupa Zadra biti potpuno drugačija. Ova odluka bila bi sigurno  OK, da je Pino uz direktorsku fotelju dobio i radnu knjižicu, postao profesionalac koji će donositi, ali i potpisivati sve odluke.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 16:57

OPET FILM ZA LJUDE SMANJENE INTELIGENCIJE

Utorak, Travanj 9, 2019 19:15

1903 Nestali... Govorio je, sjedeći na kamenu koji sličio je na ostatak  nekog oltara. Suton se spuštao na Forum. Poema je svuda naokolo,  Njegov glas prolazio je postrojenim redovima sinova Oluje... Kao maestral rivom što prati šetača onako nakratko, a onda.. stiša se.. utihne…  Nestane. Poema je odasvud okolo. Poema jednog vremena. Nestala u  vjetru.. ko pero laka odnešena, galeba nemirna.. slobodnjaka. Kao i sve  što nosi u našim životima vrijeme.

Stranice