korona kriza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Rujan 2, 2020 15:15

Banke u Hrvatskoj održale su kreditnu aktivnost približno na predkriznoj razini te su krajem srpnja plasmani banaka na godišnjoj razini porasli za 3,8 posto, a do kraja srpnja su pravne osobe zatražile moratorije ili refinanciranje za oko 29 milijardi kuna, a građani 9,3 milijarde kuna, podaci su HUB-a.

Srijeda, Rujan 2, 2020 14:07

Započela je isporuka besplatnih udžbenika i radnih bilježnica, škole nabavljaju višekratne zaštitne maske za sve učenike od 5. do 8. razreda.

Srijeda, Rujan 2, 2020 13:59

Prema najgorem scenariju, a koji nije daleko od mogućeg, u svijetu bi korona kriza mogla odnijeti gotovo 200 milijuna radnih mjesta u turizmu. Naime, prema prognozama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) ugroženo je oko 197,5 milijuna radnih mjesta u turističkoj branši, čemu se nije za čuditi ako se uzme u obzir da se lani globalno oko 10 posto radnih mjesta odnosilo na turizam i povezane djelatnosti.

Srijeda, Rujan 2, 2020 13:48

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je jučer da je industrijska proizvodnja u srpnju na godišnjoj razini pala 1,6 posto, dok je za 5,6 posto porasla u odnosu na mjesec ranije. To je već deveti mjesec zaredom kako proizvodnja na godišnjoj razini pada, ali sporije no mjesec prije. Naime, u lipnju je industrijska proizvodnja bila 1,8 posto manja na godišnjoj (u odnosu na lipanj 2019.), a 7,4 posto veća na mjesečnoj (u odnosu na svibanj 2020) razini.

Srijeda, Rujan 2, 2020 10:20

U Hrvatskoj se još uvijek odmara oko 290.000 turista, ali mnogi su jadranski domaćini već ispratili svoje posljednje ovosezonske goste, piše u srijedu Večernji list navodeći da je sezona bila bolja od očekivanja, a zarada 4,5 milijardi kuna.

Hoće li kratka turistička posezona potrajati još svega desetak dana ili možda i dulje, ovisit će, osim o pandemiji, i o vremenskim prilikama.

Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 17:02

Za njih se kaže da su najbolji ambasadori svoje zemlje. Što nije ni čudo obzirom da je iz prve ruke predstavljaju gostima. Riječ je, jasno, o turističkim vodičima, koji, nažalost, ove godine nisu imali kome predstavljati Hrvatsku. Posla je uslijed koronakrize bilo vrlo malo ili gotovo uopće nije pa se mnogi boje za golu egzistenciju.

Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 16:26

Srednjoeuropski čelnici u ponedjeljak su na Bledskom strateškom forumu poručili kako je Europi u vrijeme koronavirusa potrebno više solidarnosti, no i napuštanje dvostrukih standarda za države članice.

Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 10:59

Od 18. listopada, kada istječe mjera kojom su zaustavljene ovrhe nad novčanim sredstvima i odblokirani računi dužnika, Fina će ponovo plijeniti novac s računa građana koji nisu podmirili svoje dugove, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Vlada definitivno više neće produljivati mjeru zamrzavanja ovršnih postupaka, što znači da se u listopadu i studenom očekuje pravi tsunami ovrha, navodi dnevnik.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 21:37

Tmurno nebo ovog vikenda kao da simbolično označava kraj ovogodišnje turističke sezone i dolazak teške jeseni i zime.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:01

Države su prvo svoje ekonomije zaključale, a sada ih spašavaju na sve moguće načine, fiskalnim i monetarnim poticajima, mjerama za oporavak tržišta rada, a u Europskoj uniji se sprema i možda najveći investicijski ciklus od Drugog svjetskog rata, neki novi New Deal, koji bi u još uvijek fragilnim, štoviše, čak i u pogoršanim epidemiološkim uvjetima Europi trebao omogućiti da se iz recesije digne.

Stranice