korona kriza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 17, 2020 13:44

Klub zastupnika SDP-a uputio je u saborsku proceduru Prijedlog zakona o moratoriju na kreditne obveze dužnika kako bi se zaštitio standard građana i zaustavio pad potrošnje te od Vlade zatražio reguliranje tržišta otkupa dugova i nadzor nad agencijama koje se time bave.

Utorak, Studeni 17, 2020 10:47

Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući njih čak 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka – Pule, Rijeke, Zadra i Splita, piše portal croatianaviation.com.

Nedjelja, Studeni 15, 2020 17:47 2

Globalna situacija ili, bolje reći, kriza s pandemijom koroinavirusa odražava se u svim sferama života i poslovanja, a zasigurno je jedna od gospodarskih grana u kojima ostavlja najviše traga upravo turizam. Nije od toga mogao ostati pošteđen ni Zadar.

Petak, Studeni 13, 2020 10:34

Kako smo u listopadu ostvarili tek 31% lanjskog turističkog prometa, odnosno 207.778 dolazaka i 1.188.658 noćenja, nitko se na hvali njime, tim prije što je i to rezultat udjela vikedaša od preko 36%, s epicentrom u Viru (137.642 noćenja od čega oko 900 u komercijalnom smještaju).

Srijeda, Studeni 11, 2020 11:44

Obilježavanje godišnjice tragedije Škabrnje ove će godine izgledati znatno drugačije od prošlih godina. Iako je Nacionalni stožer već donio odluku kojom zabrana okupljanja više od 50 ljudi ne vrijedi i za Kolonu sjećanja u Vukovaru i za mimohod u Škabrnji, rukovodstvo Općine odlučilo je ipak poduzeti mjere zaštite.

Utorak, Studeni 10, 2020 15:49

Mnoge su branše pogođene novonastalom situacijom uzrokovanom koronavirusom, a među njima su svakako i sve izvedbene umjetnosti.
Provjerili smo sa zadarskom kazališnom i televizijskom glumicom, recitatoricom i lutkaricom Tamarom Šoletić kako »plešu« kultura i epidemiološke mjere.

Ponedjeljak, Studeni 9, 2020 10:23

Nautički čarter, u kojem je Hrvatska najjača u Europi, ove je godine imao pad prihoda od 65 posto, procjenjuju u Udruženju pružatelja usluga smještaja na plovilima – čarter Hrvatske gospodarske komore (HGK). Naime, pad prihoda je ove koronasezone premašio pad broja dolazaka s obzirom na to da je većina bukinga odrađena u posljednji čas, a rezervacije su realizirane po znatno nižim cijenama od uobičajenih, tako da je financijski gubitak značajan.

Četvrtak, Studeni 5, 2020 10:19

S povećanjem broja novozaraženih virusom covid-19 na području cijele Republike Hrvatske, nacionalni Stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) zadnjih mjesec dana dodatno su postrožavali epidemiološke mjere, čije negativne učinke su najviše osjetili srednji i mikro poduzetnici, prvenstveno vezani uz sektor ugostiteljstva i zabave.

Petak, Listopad 30, 2020 11:58

Dok se cijeli svijet bori s pandemijom COVIDA-19, u TZ-u grada Zadra ne žele se prepustiti crnim prognozama te u cijeloj situaciji u kojoj smo bombardirani sve višim četveroznamenkastim brojkama zaraženih, svi pokušavaju izvući najviše u okvirima preporuka struke. Svi uključeni u organizaciju Adventa 2020. nastoje osmisliti najbolji mogući način kako privući građane u šetnju gradskim ulicama.

Petak, Listopad 30, 2020 10:30

Hrvatska je, kad su u pitanju javne financije, uspjela prilično uspješno »izgurati« ovu godinu, a za sljedeću se godinu nada da će biti, kako je na jučerašnjoj sjednici Vlade rekao premijer Andrej Plenković, tranzicija prema stanju kakvo smo u gospodarstvu imali prije koronakrize.

Stranice