korona kriza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 10, 2020 15:49

Mnoge su branše pogođene novonastalom situacijom uzrokovanom koronavirusom, a među njima su svakako i sve izvedbene umjetnosti.
Provjerili smo sa zadarskom kazališnom i televizijskom glumicom, recitatoricom i lutkaricom Tamarom Šoletić kako »plešu« kultura i epidemiološke mjere.

Ponedjeljak, Studeni 9, 2020 10:23

Nautički čarter, u kojem je Hrvatska najjača u Europi, ove je godine imao pad prihoda od 65 posto, procjenjuju u Udruženju pružatelja usluga smještaja na plovilima – čarter Hrvatske gospodarske komore (HGK). Naime, pad prihoda je ove koronasezone premašio pad broja dolazaka s obzirom na to da je većina bukinga odrađena u posljednji čas, a rezervacije su realizirane po znatno nižim cijenama od uobičajenih, tako da je financijski gubitak značajan.

Četvrtak, Studeni 5, 2020 10:19

S povećanjem broja novozaraženih virusom covid-19 na području cijele Republike Hrvatske, nacionalni Stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) zadnjih mjesec dana dodatno su postrožavali epidemiološke mjere, čije negativne učinke su najviše osjetili srednji i mikro poduzetnici, prvenstveno vezani uz sektor ugostiteljstva i zabave.

Petak, Listopad 30, 2020 11:58

Dok se cijeli svijet bori s pandemijom COVIDA-19, u TZ-u grada Zadra ne žele se prepustiti crnim prognozama te u cijeloj situaciji u kojoj smo bombardirani sve višim četveroznamenkastim brojkama zaraženih, svi pokušavaju izvući najviše u okvirima preporuka struke. Svi uključeni u organizaciju Adventa 2020. nastoje osmisliti najbolji mogući način kako privući građane u šetnju gradskim ulicama.

Petak, Listopad 30, 2020 10:30

Hrvatska je, kad su u pitanju javne financije, uspjela prilično uspješno »izgurati« ovu godinu, a za sljedeću se godinu nada da će biti, kako je na jučerašnjoj sjednici Vlade rekao premijer Andrej Plenković, tranzicija prema stanju kakvo smo u gospodarstvu imali prije koronakrize.

Utorak, Listopad 27, 2020 17:25

Dramatična poruka Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) kojom svoje kolege pozivaju »neka ostave svoje funkcije i vrate se službi« naišla je na burne reakcije liječnika diljem Hrvatske. Neki je smatraju opravdanom, a neki tek samopromocijom dijela liječnika željnih medijske pažnje.

Ponedjeljak, Listopad 19, 2020 10:53

Svoj minus u robnoj razmjeni sa svijetom Hrvatska nadoknađuje plusom koji ostvaruje u razmjeni usluga, u čemu dominantnu ulogu ima turizam jer ta djelatnost donosi čak dvije trećine prihoda zarađenih u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom. U prošloj godini Hrvatska je, prema podacima Hrvatske narodne banke, ostvarila više od 15,35 milijardi eura prihoda u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom, a putovanja, odnosno turizam, donijeli su joj čak 10,54 milijarde eura.

Nedjelja, Listopad 18, 2020 11:00

U ponedjeljak 19. listopada prestaje moratorij na ovrhe, a po dostupnim podacima građani najviše duguju financijskim institucijama, dok su najčešća dugovanja za telekomunikacijske usluge.

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 16:30

Županijski Zavod za hitnu medicinu završio je analizu poslovanja za ljetno razdoblje od 15. lipnja do 15. rujna. Iako Zavod izuzetno dobro funkcinira te nedavno imenovani ravnatelj Ivica Erlić nastoji u ovoj ustanovi postići optimalno poslovanje, pandemija koronavirusa učinila je svoje.

Srijeda, Rujan 30, 2020 15:11

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je za petak sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite s predstavnicima ugostitelja i glazbene industrije, na kojem će razgovarati o daljnjim koracima u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Stranice