koronavirus

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 1, 2020 09:54

I prije nego što je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić na prekjučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, koja se prvi put u njegovoj povijesti održala putem maila zbog pandemije koronavirusa, donio niz mjera koje bi trebale pomoći i zadarskom gospodarstvu u ovim teškim vremenima te u prvom redu sačuvati radna mjesta koliko god je to moguće, direktor zadarske Tržnice d.o.o. Tomislav Letinić je 25.

Utorak, Ožujak 31, 2020 21:19

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u utorak da je koronavirusom trenutno zaraženo 17 djece do devet godina života, 24 od deset do 19 godina, dakle ukupno 41 oboljeli mlađi od 20 godina od kojih nitko nije teže bolestan.

 "Za sada nemamo informacije da je bilo tko od njih teže bolestan, dakle sve su blagi slučajevi", kazao je Capak za Dnevnik HRT.a.

Utorak, Ožujak 31, 2020 18:47

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 867 i nema novih preminulih osoba, što pokazuje da su poduzete mjere učinkovite, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Broj slučajeva isti je kao prethodni dan i ukazuje da nema značajnijeg povećanja novooboljelih bolesnika, što indirektno ukazuje da su naše mjere učinkovite", ocijenio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Utorak, Ožujak 31, 2020 14:58

Unatoč uvedenim posebnim pravilima zaštite od koronavirusa i za zatvorski sustav prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, pritvorenici i zatvorenici realno nisu u mogućnosti dosljedno slijediti pooštrene mjere izbjegavanja međusobnih kontakata kakve vrijede za ostale građane u Hrvatskoj. Zatvori u Hrvatskoj već dugi niz godina imaju problema s prekapacitiranošću. Uobičajeno je da je u jednoj ćeliji više zatvorenika.

Utorak, Ožujak 31, 2020 14:47

Naoko je izgledalo kako slijedi još jedan uobičajeni tjedan. U tijeku je bila priprema kongresa Science4health, gdje smo trebali raspravljati o promjeni paradigme sekundarne prevencije i kardiološke rehabilitacije, stvarajući novu platformu »comunity and home based« programa na krilima tehnologije koja nam je danas dostupna. Upravo one koju ćemo u razdoblju koje je ispred nas morati koristiti sve češće. Dana 25.

Utorak, Ožujak 31, 2020 14:38

U mjesec dana, od 29. veljače do 29. ožujka, s mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj je odjavljeno oko osam tisuća građana, podaci su to koje smo dobili u Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Dio njih vjerojatno se odjavio zbog odlaska u mirovinu, ali u velikom broju među njima su i oni koji su dobili otkaze zbog ekonomskih posljedica epidemije koronavirusa. Sugerira to i podatak da je u deset dana, od 16. do 26. ožujka broj u evidenciji nezaposlenih broj porastao za više od pet tisuća.

Utorak, Ožujak 31, 2020 14:27

U Hrvatskoj je potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, sad ih je ukupno 867 i nema novih preminulih osoba, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Broj slučajeva isti je kao prethodni dan i ukazuje da nema značajnijeg povećanja novooboljelih bolesnika, što indirektno ukazuje da su naše mjere učinkovite", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Utorak, Ožujak 31, 2020 14:03

U Zadarskoj županiji jutros imamo sedam novih pacijenata pozitivnih na koronavirus. Ovo čini ukupno 35 pozitivnih pacijenata, uključujući dvoje iz Ličko-senjske županije - riječ je o supružnicima koji su došli iz Turske. Osim toga, poslano je 25 uzoraka na analizu. Također, dobili smo donaciju opreme iz UNICEF-a i hvala im na tome, rekao je jutros na redovnoj konferenciji za novinare Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Utorak, Ožujak 31, 2020 12:46 1

Zatvaranjem tržnica najgore su pogođeni mali proizvođači povrća i voća, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mnogima su tržnice bile jedini način plasiranja proizvoda koje proizvode na svojim obiteljskim gospodarstvima. Također, mnogi od njih redovito su sudjelovali na Seljačkoj tržnici koja se zadnjih godina etablirala kao mjesto na kojem se može naći zdrava i domaća hrana.

Utorak, Ožujak 31, 2020 12:40

S obzirom na trenutačnu situaciju epidemije, širenja bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2, župan Božidar Longin donio je Odluku kojom se odgađa donošenje Odluke o odobravanju potpora za programe i projekte.

Stranice