mario paleka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Siječanj 10, 2021 16:11

Pandemija covida-19 naša je nova stvarnost već gotovo godinu dana. Prema svim dosadašnjim relevantnim pokazateljima turistički i ugostiteljski sektor njome su najpogođeniji, a samo u Hrvatskoj to znači mogući gubitak radnog mjesta za oko 80 do 100 tisuća ljudi. U Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci prošle godine zabilježen pad u broju dolazaka turista od 60 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Nedjelja, Rujan 6, 2020 10:40 1

Na inicijativu Turstičke zajednice Grada Zadra, sutra će se u našem gradu održati sastanak turističkih zajednica s ciljem zajedničke promidžbe. Naime, korona kriza utjecla je i na rad TZ-a koje su, zbog manjeg broja gostiju, imale i manje novca od boravišnih pristojbi.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 11:45

Iako je broj novooboljelih od koronavirusa drastično povećan, te se brojke ipak nisu odrazile na turističku sezonu u našem gradu. Naprotiv, najnoviji podaci Turističke zajednice Grada Zadra govore o izvrsnim turističkim rezultatima ostvarenim u prvoj polovici kolovoza.

Petak, Svibanj 15, 2020 13:15

Gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta prije mjesec dana javno je prozvao direktora Turističke zajednice Grada, Marija Paleku, neka kaže kolika mu je plaća te »koliko posto se odrekao u korist proračuna«. Prozivka je uslijedila nakon što je Paleka SDP-ovu gradskom vijećniku, ali i predsjedniku Udruge iznajmljivača privatnog smještaja u Zadru, poručio da »netočnim informacijama obmanjuje javnost i uzrokuje pomutnju u ovom ionako vrlo osjetljivom razdoblju«.

Utorak, Prosinac 3, 2019 21:15

Članovi Turističkog vijeća i Nadzornog odbora Turističke zajednice grada Zadra na čelu s predsjednikom Vijeća, gradonačelnikom Brankom Dukićem, odazvali su se pozivu gospodina Juana Baliña, voditelja Odjela za inozemnu promociju i marketing Turističke destinacijske organizacije u Bilbau i posjetili taj baskijski grad u Španjolskoj koji je u protekla dva desetljeća doživio velik uspon na svjetskom turističkom tržištu.

Subota, Listopad 26, 2019 11:30

Povod razgovoru s Mariom Palekom, direktorom Turističke zajednice Zadra je približavanje kraja sezone, koja u Zadru na sreću ipak još traje, u kojoj je Zadar kontinuirano bilježio među najvećim stopama rasta u zemlji držeći svoje mjesto u Top 10 hrvatskih komercijalnih turističkih odredišta. Dodatni je povod bljesak Zadra na Danima hrvatskog turizma u Slavoniji s nominacijama za nagrade i nagradama.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 16:18

Gradonačelnik Branko Dukić tijekom današnjeg  Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća nekoliko puta je izlazio na govornicu zbog iste teme - koncerta Rite Ore na Višnjiku koji je za oporbene vijećnike promašaj i debakl "težak" najmanje 800 tisuća kuna, koji zahtijeva odgovornost pa i smjenu predsjednika Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:13

Nastavno na nedavnu izjavu ministra turizma Garija Cappellija kako je Hrvatska dosegnula svoj maksimum, te kako ide kampanja za posezonu, razgovarali smo s Marijom Palekom, direktorom Turističke zajednice grada Zadra.
Bez zadrške, Paleka ističe kako možemo biti zadovoljni s ovogodišnjom turističkom sezonom koja još uvijek traje, a o tome svjedoči statistika.

Petak, Kolovoz 2, 2019 13:31

Objava HTZ-a i Ministarstva turizma o padu prometa u srpnju za 1,5 posto prema podacima eVistora, potaknulo nas je na traženje intervjua s Mariom Palekom, direktorom Turističke zajednice Grada Zadra. Naime, objavljen je podatak o padu gotovo prvom u desetljećima, makar nevelikom, ali u značajnom turističkom mjesecu, i time potvrđene uzavrele ovoljetne priče o srpanjskoj rupi.

Subota, Srpanj 20, 2019 20:26

Ljetna škola kulturnog turizma u Zadar je dovela neka od najvećih znanstvenika iz područja kulture i turizma. Naime, Sveučilište u Zadru u suradnji s partnerima Gradom Zadrom, Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Narodnim muzejom Zadar te Turističkom zajednicom Grada Zadra, od 15. do 20. srpnja 2019. godine organiziralo je »Međunarodnu ljetnu školu kulturnog turizma«.

Stranice