migranti

Subota, Lipanj 2, 2018 15:00

Zadarska policija u petak je uhitila stranog državljanina za kojeg se sumnja da je u srijedu navečer iz BiH kombijem Ford tuarego pokušao iz BiH u Hrvatsku, kod Donjeg Srba, ilegalno prevesti 29 migranata iz Irana i Afganistana, točnije četiri obitelji s 15-ero djece. 

Petak, Lipanj 1, 2018 10:59

Zadarska policija i dalje intenzivno traga za vozačem koji je u srijedu navečer iz BiH nedaleko graničnog prijalaza kod Donjeg Srba u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 29 migranata iz Afganistana i Irana, točnije četiri obitelji s 15-ero djece. Provodi se i kriminalističko istraživanje vezano za taj slučaj kojim bi se trebalo doći i do organizatora krijumčarenja ljudi.

Četvrtak, Svibanj 31, 2018 14:57

Nakon noćašnjih događaja u Donjem Srbu i policijske akcije u kojoj su zadarski policajci primijenili silu vatrenim oružjem, pri čemu je ozlijeđeno dvoje maloljetne djece, a nakon što je krijumčar u pokušaju bijega kombijem krenuo na njih, očitovali su se i iz Općeg sindikata MUP-a. Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Svibanj 31, 2018 14:22

Dvanaestogodišnji dječak i djevojčica, koji su ranjeni u policijskoj akciji sprječavanja krijumčarenja imigranata iz Afganistana i Irana kod Donjeg Srba u srijedu oko 22 sata stabilno su i izvan životne opasnosti, potvrdio je dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar gdje su malojetnici zaprimljeni u četvrtak nešto iza ponoći.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 15:13

Šest godina smo proveli u izbjegličkom kampu u Turskoj. Kad smo trebali doći u Hrvatsku, u Europu, obećali su nam stan, posao, vrtić i školu za djecu, sve se činilo savršeno i zato smo došli. Međutim, nije tako, imamo stan, ali je premalen, ima samo jednu sobu i svi spavamo na jednom krevetu. Pun je vlage i vode, a sin nam ima problema s plućima zbog toga.

Petak, Ožujak 16, 2018 19:41

Pet sirijskih obitelji koje su posljednjih mjesec dana živjele u jednom zadarskom hostelu, pronašle su novi smještaj.

Srijeda, Veljača 7, 2018 11:00

U Uredu državne uprave održan je sastanak predstavnika Ministarstva obrazovanja, Grada Zadra, Ureda, ravnatelja škola te IMO-a (Međunarodna organizacija za migracije) na temu upisa djece iz obitelji sirijskih izbjeglica doseljenih u Zadar u osnovne škole. Osnovni zaključak sastanka je da bi se djeca trebala upisati što prije, već sljedeći tjedan.

Utorak, Siječanj 30, 2018 16:30 4

Na zadarsko područje ovih je dana doselilo četrdesetak izbjeglica iz Si riječ, a trenutno su smješteni u hostel na Višnjiku u kojem će biti mjesec dana. Među njima je 14 odraslih i 26 djece, od kojih je 13 školaraca i 13 beba. U grupi je i jedna trudnica sa suprugom.

Od Igora Aničića, iz IOM-a (Međunarodne organizacije za migracije), doznajemo kako se radi o izbjeglicama koje su došle iz turskih kampova bježeći pred užasima rata u njihovoj zemlji.