mjere

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 17, 2020 17:32

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je u Krapini rekao da broj oboljelih u danu nije jedini kriterij za popuštanje mjera zaštite od kornavirusa, kako bi popuštanje bilo logično rješenje u županijama koje nisu značajnije pogođene infekcijom no da treba biti jako oprezan i "puhati i na hladno."

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je bio u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji koja ima najviše oboljelih na broj stanovnika.

Srijeda, Travanj 8, 2020 14:52

Članovi Stožera civilne zaštite Zadarske županije odgovarali su i na pitanja o preventivnim mjerama u domovima za starije te je župan Božidar Longin iznio detaljne mjere koje se u tim ustanovama provode:

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:44

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u ponedjeljak je izmijenilo kriterije za korištenje potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, a najznačajnija promjena je da i poslodavci koji su tijekom ožujka otpustili radnike mogu koristiti potpore ako su radnike ponovno prijavili u radni odnos.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:40

Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore (HGK) u ponedjeljak je pozdravilo ekonomske mjere koje je Vlada donijela u borbi protiv Covida-19 te pozvalo na donošenje mjera nužnih za spas nautičkog turizma.

Među mjerama koje to udruženje traži u borbi s pandemijom Covida-19 je ostvarivanje mogućnosti za potpore radnicima i oslobađanje marina od plaćanja koncesijske naknade za pomorsko dobro za 2021. godinu

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:09

Saborska oporba najavila je u četvrtak potporu novom Vladinom paketu mjera za borbu protiv gospodarske krize zbog pandemije koronavirusa, ocijenivši ga boljim u odnosu na prethodni, ali najavila i amadmane za bolji položaj radnika, poljoprivredu, kulturu i male poduzetnike.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:03

Vlada je u četvrtak predložila izmjene i dopune četiri turistička zakona te dopunila dvije uredbe, s ciljem financijskog rasterećenje turističkog sektora i mogućnosti brzog donošenja odluka.

Riječ je dopunama zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, turističkoj pristojbi, pružanju usluga u turizmu i o ugostiteljskoj djelatnosti.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 12:17

Mjerama zaštite i očuvanja ukupnog hrvatskog gospodarstva koje poduzima hrvatska Vlada od srijede se pridružila i Općina Vir, koja će na sljedećem Općinskom vijeću (početkom narednog tjedna) predložiti nekoliko mjera potpore virskim poduzetnicima. One će, ako se usvoje, biti važeće za rok od tri mjeseca, ali u slučaju produljenja krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, taj će se rok produžiti, ističe načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Srijeda, Travanj 1, 2020 12:03

Za razliku od predsjednika Zorana Milanovića, premijer Andrej Plenković još ne misli da bi zbog ozbiljnih posljedica epidemije na hrvatsko gospodarstvo trebalo smanjiti plaće u javnom sektoru. Na jučerašnjem sastanku čelnika parlamentarne većine razgovaralo se o novim ekonomskim mjerama, ali, doznajemo, o rezanju tih plaća nije bilo riječi, toga neće biti niti u paketu što će ga ovaj tjedan predstaviti Vlada.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 16:28

Iako je globalna pandemija COVID-a-19 snažno uzdrmala svjetsko pa tako i hrvatsko gospodarstvo, prvi se na udaru našao turistički sektor koji izravno generira oko 20 posto nacionalnog BDP-a. Najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, Valamar Riviera, prije nekoliko dana je donijela odluku o pokretanju programa »Pauza, restart« koji će se primjenjivati počevši od 1. travnja u trajanju od minimalno 30 do 90 dana, koliko trenutačno traje razdoblje primjene mjera Vlade za očuvanja radnih mjesta.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 14:04

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da su Vlada i Grad Zagreb dogovorili zajedničke aktivnosti u sanaciji posljedica potresa, a radit će se na sanaciji štete, posebnom zakonu kojim bi se reguliralo stanje nakon potresa i pronalasku načina financiranja saniranja štete.

Stranice