mjere

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Svibanj 10, 2020 17:55

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) preporučuje da, nakon stanke uslijed pandemije koronavirusa, u prostoriji u kojoj će se provoditi nastava na fakultetima ne bude biti više od deset osoba, i to uz razmak od dva metra.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 21:43

Ljubavni parovi koji su za ovo razdoblje planirali »najsretniji dan u svojim životima«, u najvećem broju slučajeva bili su primorani mijenjati svoje planove, otkazati vjenčanje ili promijeniti način njegova slavlja. Iako se počelo s popuštanjem mjera, jasno je da vjenčanja još neko vrijeme neće izgledati kao prije, dokle god je na snazi zabrana okupljanja većeg broja ljudi.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 21:14

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom vjerskih okupljanja u kojima ističu potrebu da njihovo trajanje bude skraćeno, da se osigura fizičko distanciranje sudionika kao i pojačana higijena osoba i prostora.

Petak, Travanj 24, 2020 15:06

Naši stariji sugrađani najugroženiji su u ovoj epidemiji što je razlog zašto su svi domovi za stare i nemoćne posebno oprezni kako se virus ne bi »uvukao« unutra čime bi bio ugrožen velik broj korisnika.
Ipak, unatoč pojačanim mjerama opreza, virus se uvukao u nekolicinu domova u Hrvatskoj čime se više desetaka korisnika našlo u opasnosti.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 21:50

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u četvrtak je poručio da ćemo se zbog koronavirusa i nakon popuštanja mjera morati priviknuti na nova pravila ponašanja, u trgovinama nećemo isprobavati odjeću, a u ugostiteljskim objektima morat ćemo držati distancu.  

Četvrtak, Travanj 23, 2020 09:25

Premijer Andrej Plenković jučer je rekao, nakon sastanka Užeg kabineta, da je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv Covida-19 i da se pomogne gospodarstvu.

Petak, Travanj 17, 2020 17:32

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je u Krapini rekao da broj oboljelih u danu nije jedini kriterij za popuštanje mjera zaštite od kornavirusa, kako bi popuštanje bilo logično rješenje u županijama koje nisu značajnije pogođene infekcijom no da treba biti jako oprezan i "puhati i na hladno."

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je bio u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji koja ima najviše oboljelih na broj stanovnika.

Srijeda, Travanj 8, 2020 14:52

Članovi Stožera civilne zaštite Zadarske županije odgovarali su i na pitanja o preventivnim mjerama u domovima za starije te je župan Božidar Longin iznio detaljne mjere koje se u tim ustanovama provode:

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:44

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u ponedjeljak je izmijenilo kriterije za korištenje potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, a najznačajnija promjena je da i poslodavci koji su tijekom ožujka otpustili radnike mogu koristiti potpore ako su radnike ponovno prijavili u radni odnos.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:40

Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore (HGK) u ponedjeljak je pozdravilo ekonomske mjere koje je Vlada donijela u borbi protiv Covida-19 te pozvalo na donošenje mjera nužnih za spas nautičkog turizma.

Među mjerama koje to udruženje traži u borbi s pandemijom Covida-19 je ostvarivanje mogućnosti za potpore radnicima i oslobađanje marina od plaćanja koncesijske naknade za pomorsko dobro za 2021. godinu

Stranice