od ideje do institucije

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 17, 2019 11:11

U najstarijoj živućoj  novini u ovom djelu  Europe, koja izlazi  od 1862. godine,  nastavio sam kao novinar-komentator pratiti zbivanja na  bojišnici tijekom Domovinskog rata.  U to vrijeme NL je  bio vraški dobra novina.

Srijeda, Listopad 16, 2019 16:37

Ideju o novoj novini imao  sam odavno, još kao  pučkoškolac čitajući  školski časopis Modru  lastu, poslije kao gimnazijalac surađujući u Narodnom  listu, tijekom studija novinarstva u Ljubljani i dalje. Nisam prestajao razmišljati o  pokretanju novine koja će biti drukčija, informativna,  poučna i zanimljiva. Koja nikome neće polagati račune  osim čitateljima. Javnosti.  Takva novina u socijalističkom režimu bila je čista  utopija.

Srijeda, Listopad 16, 2019 16:19

Bio je četvrtak, 3. studenog 1994. Život je nosio  atmosferu iščekivanja i  briga. Sjećanje na najmilije, Svi Sveti, Dušni dan, a  posvuda rat. Mediji su javljali o  žestokim borbama u BiH i Hrvatskoj. Dvije trećine Zadarske  županije još je bilo okupirano,  Zadar pod stalnom prijetnjom  neprijateljskih granata, bez vode i struje. Deprimirajuće, no i u  takvim, za život gotovo nemogućim uvjetima, dogodilo se  nešto pozitivno. Možda i povijesno: