online nastava

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 18, 2020 14:53

Jutros je započela online nastava, iliti nastava na daljinu i za učenike od prvog do trećeg razreda srednjih škola, koju već danima najavljuje ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, s obzirom da je zbog prevencije od zaraze koronavirusom i za njih od ponedjeljka prekinuta nastava. I dok su ostali posljednja dva dana testirali funkcioniranje ovakvog vida nastave, danas je frustracija prebacivanja na novi način rada nastupila i za srednjoškolce.

Ponedjeljak, Ožujak 16, 2020 17:35

Sustav AAI@EduHR trenutačno je stabilan, ali i dalje pod izuzetno velikim opterećenjem zbog pružanja podrške za online nastavu, izvijestio je CARNET nakon jutrošnjeg hakerskog napada na sustav kojim se zbog prekida nastave u školskim ustanovama provodi poučavanje na daljinu.

 

 

Nedjelja, Ožujak 15, 2020 16:41

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u nedjelju na svojim mrežnim stranicama raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu te raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Rasporedi i informacije mogu se naći na poveznici https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Nedjelja, Ožujak 15, 2020 14:13

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u nedjelju da je sve spremno za početak online nastave, istaknuvši pritom da je važno pratiti rasporede i upute o tome kada se treba ulogirati.

Subota, Ožujak 14, 2020 18:26

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je u subotu virtualni školski sat s više od 1200 ravnatelja osnovnih i srednjih škola, s detaljima o poučavanju na daljinu koje idući tjedan kreće u cijeloj Hrvatskoj.

Subota, Ožujak 14, 2020 14:07

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u subotu da od svih sudionika virtualnog obrazovnog sustava koji se uvodi zbog koronaviursa očekuje disciplinu, strpljenje i solidarnost te pozvala stručnjake da pridonesu pionirskom pothvatu ubrzane digitalne transformacije.

Petak, Ožujak 13, 2020 17:10

Fiksna i mobilna mreža telekoma A1 Hrvatska spremna je za nastavu na daljinu, a tehnički stručnjaci aktivno nadgledaju mrežne kapacitete i u slučaju izvanrednog prometa ili bilo kakvih poteškoća odmah će reagirati, ističu iz A1 na upit Hine, a slično kažu i u HT-U i Tele2 Hrvatska.


Petak, Ožujak 13, 2020 11:26

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u petak da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online.


Petak, Ožujak 13, 2020 09:55

Zbog opasnosti od širenja koronavorusa u Istri se prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja od danas zatvaraju škole, a naputak za pripremu odvijanja nastave na daljinu dobile su jučer i sve druge županije, pa tako i Zadarska.

Četvrtak, Ožujak 12, 2020 15:01

S obzirom na interes medija po pitanju održavanja nastave online zbog novonastale situacije u vezi s koronavirusom, na poveznici niže iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dostavljaju  kratki ogledni primjerak lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole, koju je pripremila mentorica Helena Valečić, prof.

Ministrica Divjak kratko je poručila:

Stranice