pandemija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 29, 2020 11:18

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u razgovoru za HKR i Laudato TV u petak 27. studenoga govorio je o novoj mjeri koja se odnosi na dozvoljenih 25 ljudi, koliko ih može sudjelovati u crkvi na misnom slavlju. Nova mjera Stožera Civilne zaštite RH prema kojoj će na misnom slavlju u zatvorenom prostoru, bez obzira na veličinu crkve, moći sudjelovati 25 vjernika, izazvala je brojna pitanja kod vjernika i svećenika.

Petak, Studeni 20, 2020 10:35

Mikroorganizmi su sve otporniji na lijekove i taj bi problem mogao postati izvor nove pandemije, s ozbiljnim implikacijama po zdravlje ljudi, poljoprivredno-prehrambene sustave i gospodarstvo, upozorila je agencija UN-a za hranu i poljoprivredu FAO.

Petak, Studeni 20, 2020 10:24

U pet dana u Hrvatskoj je umrlo više ljudi nego u prvih šest mjeseci pandemije koronavirusa. Već tjednima nemamo kontrolu nad epidemijom i do kraja studenoga mogli bismo imati i više od 1500 mrtvih, piše u petak Jutarnji list.

U Hrvatskoj je u četvrtak od covida-19 preminulo čak 49 osoba, što je najveći dnevni broj od početka pandemije. Nažalost, broj umrlih raste iz dana u dan: samo u posljednjih pet dana u našoj su zemlji od covida preminule 194 osobe.

Srijeda, Studeni 18, 2020 14:14

Takozvani pub kvizovi već su uvelike poznat način zabave i vježbanja moždanih vijugica. Kod nas su aktualni su već 7, 8 godina, a pravila su jednostavna; ekipa se sastoji od 2 do 5 članova, mjesto radnje je neki kafić, pitanja su prikazana na PowerPoint prezentaciji popraćena glazbenom podlogom koja pridonosi točnom odgovaranju, a i fotografije i ilustracije su također »hintovi«.

Utorak, Studeni 3, 2020 15:44

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 3,88 milijardi kuna, što je za 19 posto manje od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 3,36 milijardi kuna i za 23 posto manji su od prošlogodišnjih. Konsolidirana EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) iznosi 604 milijuna kuna, a konsolidirana neto dobit 141 milijun kuna.

Petak, Listopad 2, 2020 11:20

Međunarodni znanstveno-stručni skup Dani psihologije u Zadru, koji se već više od 40 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, jučer je otvoren na patformi Zoom. Zbog epidemijskih okolnosti brojni stručnjaci iz zemlje iz inozemstva svoja će izlaganja na 22. izdanju manifestacije prezentirati u virtualnom okruženju, što je psiholozima prilika da novi način komunikacije u jednoj od budućih prilika i znanstveno obrade.

Utorak, Rujan 1, 2020 14:40

Preko 30, točnije 36 ravnatelja, stručnih suradnika, učitelja i nastavnika iz Zadarske županije sudjelovalo je na nedavno održanoj online edukaciji vezanoj uz pilot projekt koji se s počekom ove nastavne godine, planira uvesti u hrvatske osnovne i srednje škole, a riječ je o biosigurnosti i biozaštiti kao izvannastavnoj aktivnosti. U tijeku su prijave na javni poziv školama koje se žele uključiti u pilot projekt, a do sada je prijavljeno pedesetak škola iz cijele Hrvatske.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 11:24

Pod kojim se uvjetima ubuduće može organizirati rad od kuće, što bi to konkretno trebalo značiti za poslodavce a što za zaposlene jedna je od tema o kojoj će krajem kolovoza ili početkom rujna početi formalne konzultacije sa socijalnim partnerima, doznaje se iz Ministarstva rada, piše u utorak Jutarnji list.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 11:21

Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije te župnik i dekan Paga don Gašpar Dodić poslali su jučer poruku vjernicima u vezi proslave blagdana Velike Gospe u vrijeme pandemije koronavirusa.

Petak, Srpanj 24, 2020 09:58

Agencija Ujedinjenih naroda UNDP pozvala je na uvođenje privremenog temeljnog dohotka za 2,7 milijardi siromašnih u svijetu u uvjetima pandemije koronavirusa.

UN je objavio da bi takve mjere mogle zaustaviti širenje virusa tako što bi se time onima koji su blizu ili iznad granice siromaštva u 132 zemlje u razvoju omogućio ostanak kod kuće.

Stranice