pandemija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 15:20

Prof. dr. Alemka Markotić ravnateljica je Klinike za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević« i dio tima koji u protekla dva mjeseca upravlja krizom zbog epidemije koronavirusa. U Klinici su prije desetak dana uspjeli izolirati virus SARS-CoV-2, što predstavlja veliki uspjeh hrvatske medicine i otvara prostor za sudjelovanje Hrvatske u istraživanjima novih lijekova i cjepiva protiv koronavirusa.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 15:15

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac najavila je u ponedjeljak da će njezina stranka u saborsku proceduru uputiti prijedlog dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju kojima bi se za ovu školsku godinu ukinule državne mature i uvelo opisno ocjenjivanje za učenike u nižim razredima osnovnih škola.

Petak, Travanj 24, 2020 14:30

Na svojim službenim stranicama Opća bolnica Zadar objavila je priopćenje kojim se zahvaljuje svim donatorima za vrijeme pandemije  virusom SARS COV 2 .

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U ime Uprave Opće bolnice Zadar, Upravnog vijeća i svih djelatnika Opće bolnice Zadar, ovim putem zahvaljujemo donatorima koji su nas podržali u nastojanjima da što spremnije omogućimo našim bolesnicima primjerenu razinu zdravstvene zaštite uslijed pandemije virusom SARS COV 2.

Petak, Travanj 17, 2020 18:45

Zadarska podružnica Hrvatske stranke umirovljenika, kao i ostale hrvatske stranke, svoje je političke aktivnosti zamrznula do okončanja pandemije, no svakodnevno vode brigu o svojemu članstvu s obzirom da je riječ uglavnom o umirovljeničkoj populaciji. Naime, sa čelnicima svojih podružnica u stalnom su kontaktu kako bi provjerili situaciju na terenu i ispitali kome je potrebna pomoć, odnosno ima li među njihovim članovima samih i potrebitih kojima treba pružiti pomoć.

Petak, Travanj 17, 2020 18:28

Ovih dana Vlada bi trebala sjesti za stol sa sindikalnim predstavnicima kako bi dogovorili daljnje korake gospodarske politike u situaciji pandemije među kojima se kao jedna od opcija spomenulo i rezanje plaća u državnom i javnom sektoru.

Petak, Travanj 17, 2020 18:21

Uslijed epidemioloških mjera, iako su vrata Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge zatvorena, podjela hrane, kao i svi projekti Caritasa Zadarske nadbiskupije se nastavljaju. Samo u drugačijem obliku kako bi se izbjegla mogućnost širenja zaraze. Tri ekipe volontera se izmjenjuju na terenu odvozeći onima najugroženijima, starijima i slabo pokretnima tople obroke iz Pučke kuhinje ili pakete namirnica iz Socijalne samoposluge, u čemu po potrebi sudjeluju i stožeri drugih općina.

Petak, Travanj 17, 2020 12:03

Kako se tvrtke nose s problemima koje je donijela pandemija koronavirusa i koliko im u tome pomažu institucije istražili smo na primjeru Zadarske županije koja najveći dio prihoda ostvaruje od prerađivačke industrije (20 posto) te ugostiteljstva i turizma (11 posto).

Utorak, Ožujak 31, 2020 11:35

Ustavni sud u utorak je priopćio da pažljivo prati sve što nadležna tijela poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa te da u ovom trenutku nema nikakve potrebe za postupanjem "u smislu njegovih ustavnih ovlasti".

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 16:35

U 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno novih 56 slučajeva COVID-19, i ukupno je sada 713 zaraženih osoba u Hrvatskoj, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite jučer u 14 sati. Zabilježen je i novi, šesti smrtni slučaj, no također je, kao i u prethodnim slučajevima, riječ o starijoj osobi, 1937. godište, s ranijim moždanim udarom. Na respiratoru je 26 oboljelih, ukupno je testirano 5.900 uzoraka, a 52 osobe su ozdravile.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 13:00

Najvažnije je biti dirnut, voljeti, nadati se, drhtati, živjeti. – Auguste Rodin

Stranice