pandemija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 1, 2020 14:40

Preko 30, točnije 36 ravnatelja, stručnih suradnika, učitelja i nastavnika iz Zadarske županije sudjelovalo je na nedavno održanoj online edukaciji vezanoj uz pilot projekt koji se s počekom ove nastavne godine, planira uvesti u hrvatske osnovne i srednje škole, a riječ je o biosigurnosti i biozaštiti kao izvannastavnoj aktivnosti. U tijeku su prijave na javni poziv školama koje se žele uključiti u pilot projekt, a do sada je prijavljeno pedesetak škola iz cijele Hrvatske.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 11:24

Pod kojim se uvjetima ubuduće može organizirati rad od kuće, što bi to konkretno trebalo značiti za poslodavce a što za zaposlene jedna je od tema o kojoj će krajem kolovoza ili početkom rujna početi formalne konzultacije sa socijalnim partnerima, doznaje se iz Ministarstva rada, piše u utorak Jutarnji list.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 11:21

Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije te župnik i dekan Paga don Gašpar Dodić poslali su jučer poruku vjernicima u vezi proslave blagdana Velike Gospe u vrijeme pandemije koronavirusa.

Petak, Srpanj 24, 2020 09:58

Agencija Ujedinjenih naroda UNDP pozvala je na uvođenje privremenog temeljnog dohotka za 2,7 milijardi siromašnih u svijetu u uvjetima pandemije koronavirusa.

UN je objavio da bi takve mjere mogle zaustaviti širenje virusa tako što bi se time onima koji su blizu ili iznad granice siromaštva u 132 zemlje u razvoju omogućio ostanak kod kuće.

Četvrtak, Srpanj 16, 2020 13:09

Švedska odluka da ostavi škole otvorenima tijekom pandemije koronavirusa nije rezultirala većom stopom zaraze među školarcima nego u susjednoj Finskoj, gdje su škole bile privremeno zatvorene, navodi se u zajedničkom izvješću njihovih agencija za javno zdravlje.

Švedska je odlučila da neće nametnuti strogo zatvaranje tako da većina škola i tvrtki radi cijelo vrijeme otkad je izbila epidemija u toj zemlji. Njezina strategija bila je drukčija od one ostatka Europe.

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2020 15:02

Ekonomija teško funkcionira u uvjetima neizvjesnosti, a upravo je takvo ozračje višestruko prisutno, i po pitanju epidemiološke slike koja se opet pogoršava, i uslijed očekivane dubine gospodarskog pada, koja kod nas uvelike ovisi i o raspletu turističke sezone. Gospodarstvo sada pokušava zaliječiti rane ožujskog i travanjskog zatvaranja, no bauk korone nadvija se nad ekonomije kao tmuran oblak za koji ne znamo sa sigurnošću hoće li nestati ili će izazvati munje i gromove.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:18

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u subotu da su posljednja 24 sata bila rekordna po broju zaraženih koronavirusaom u svijetu od početka panemije, s 212.326 novih slučajeva.

Najviše novozaraženih je u SAD-u, Brazilu i u Indiji, navodi WHO.

Stari rekord držao je 28. lipnja kada je infekcija potvrđena kod 189.077 osoba.

Broj smrtnih slučajeva dnevno stabilan je i iznosi oko pet tisuća.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 18:15

Građani u Europi počeli su tijekom pandemije mijenjati navike i štedjeti za crna vremena, pribojavajući se krize. Od veljače do svibnja njihova je štednja u bankama u članicama eurozone povećana za nevjerojatnih 136 posto, odnosno za 214 milijardi eura, prema podacima Europske središnje banke (ESB) od prošlog tjedna.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 18:04

Slovenska infektologinja koja vodi stručni tim vlade za koronakrizu zauzela se u ponedjeljak za strožu kontrolu ulaza u Sloveniju osoba koje dolaze izSrbije i BiH, a u tranzitu su kroz Hrvatsku.

Utorak, Svibanj 26, 2020 11:15

U ovom trenutku gotovo svaki peti građanin Hrvatske nema dovoljno novca za podmirenje troškova za prehranu i režije, zbog gubitka posla ili zbog prepolovljenih plaća. Pogođeno je barem 18 posto stanovništva, ili više od 720 tisuća ljudi koji već u prva dva mjeseca gospodarskog zastoja ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe, prema istraživanju europskog instituta Bruegel iz Bruxellesa, objavljenom jučer.

Stranice