petrinja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Siječanj 6, 2021 11:59

Premijer Andrej Plenković danas je u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” dodatno pojasnio svoju jučerašnju izjavu o pokušajima demontiranja države,

Utorak, Siječanj 5, 2021 16:16

Svećenik Zadarske nadbiskupije, poznati humanitarac don Marino Ninčević, pokrenuo je veliku akciju za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji kojoj je sa svojim rotarijancima već poslao devet kućica, a jučer je prema Banovini krenuo i šleper pun građevinskog materijala.
Don Marino je mjesta stradala u poresu sa svojim kolegama iz Rotary kluba obišao odmah nakon potresa kako bi iz prve ruke saznao što im treba te im to brzo i osigurao.

Utorak, Siječanj 5, 2021 16:06

Potres koji je pogodio petrinjsko područje ostavio je mnoge ljude bez krova nad glavom. Jedni od prvih koji su u pogođeni kraj pohitali pomoći bili su vrijedni ljudi iz HGSS-a. Jana Mijailović iz zadarskog HGSS-a ispričala nam što su sve na petrinjskom području radili te kakvo je trenutačno stanje na terenu.

Utorak, Siječanj 5, 2021 15:16

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka u Petrinji.

– Struktuturira se cijeli sustav i intgeriraju se aktivnosti svih razina.

Medved će biti svakog dana tu sa suradnicima, radimo i na iznalaženju finacnijskih sredstava.

Državna riznica primila je 59 milijuna kuna,  Crveni križ vise od 35 milijuna kuna, velika je solidarnost, odaziv je jako velik.

Cijenimo napore mnogih sugrađana koji su dali i pomogli koliko mogu.

Utorak, Siječanj 5, 2021 15:07

Načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved izjavio je u utorak kako je potrebno oko 1000 kontejnera za osobe čiji su domovi stradali u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, pri čemu su domaći proizvođači uključeni u proces.

Utorak, Siječanj 5, 2021 13:49

Kako bi prikupljena sredstva čim prije bila podijeljena stradalom stanovništvu, Hrvatski Crveni križ inicirao je sastanak s gradonačelnicima triju gradova najviše pogođenim potresom – Glina, Petrinja i Sisak s ciljem ubrzavanja kreiranja popisa građana kojima je pomoć potrebna.

Utorak, Siječanj 5, 2021 10:54

Gdje spavate?

– U autu.

– Imat ćete novi kontejner, dvije godine star, u Češkom Selu.

– Kako da ga dobijem?

Utorak, Siječanj 5, 2021 10:04

Upravljanje saniranjem šteta nakon razornog potresa na Baniji, ali i obnovom koja bi trebala uslijediti nakon toga, preuzima potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. To znači da puno odgovornosti za ono što će se na terenu događati, sedam dana nakon što je potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ali i dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, odsad ima Vlada.

Utorak, Siječanj 5, 2021 09:53

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar svakog dana obilaze obitelji koje su smještene na zadarskom području nakon što je razorni potres ugrozio njihove domove. Provjerili smo s ravnateljem Šimom Lisicom trenutačnu situaciju, moguću potrebu za donacijama, ali također i psihološko i emotivno stanje koje je od tekođer od posebne važnosti.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 14:52

Na sastanku održanom u Uredu gradonačelnika dogovoreno je da Grad Pag, u suradnji s gradskim tvrtkama Komunalno društvo Pag, Čistoća Pag, Pag II i Turistička zajednica Grada Paga, uplati financijsku pomoć Gradu Petrinji u iznosu od 100.000 kuna. Sredstva su uplaćena na žiroračun Grada Petrinje za obnovu Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Stranice