pocetak nastave

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Svibanj 23, 2020 22:31

Učenici se i prije jeseni vraćaju u školske klupe, točnije to će morati učiniti u ponedjeljak. Epidemiolozi, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i premijer Andrej Plenković pozivaju da je djecu sigurno slati u školu.

Međutim, roditelji će morati nabaviti posebnu bilježnicu u koju će upisivati temperaturu djeteta. Ravnatelji, pak, moraju brinuti o pranju ruku djece, paziti da djeca ne sjede preblizu jedni drugima, ali i o preporuci o dvadesetoro djece u učionici.

Subota, Svibanj 23, 2020 15:44

Buka strojeva, zujanje brusilica i varilica, udaranje čekića te razgovor učenika i profesora zvuci su koji su jučer ujutro, nakon puna dva i pol mjeseca mira i tišine, ispunili radionice u podrumu Strukovne škole Vice Vlatkovića.
Naime, jučer ujutro, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, učenicima i nastavnicima omogućeno je da se vrate u školu na praksu.

Subota, Svibanj 23, 2020 15:34

Povoljna epidemiološka situacija omogućila je od ponedjeljka otvaranje škola za velik broj učenika, ali i nastavljanje testiranja onih koji bi tek od jeseni trebali sjesti u školske klupe - predškolaca.
U razgovorima s nekolicinom zadarskih ravnatelja osnovnih škola provjerili smo kako su se pripremili za nadolazeće razdoblje te na koji će način provesti testiranje predškolaca, ali i koliko djece očekuju u ponedjeljak u školama.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 19:51

Učenici od 5. do 8. razreda ove se školske godine neće vraćati u školske klupe, dok će se srednjoškolcima nastava i dalje odvijati na daljinu uz mogućnost provedbe praktične nastave i završnih ispita u prostorima škola, objavila je u srijedu ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 19:06

Školska godina 2020./2021. počet će u ponedjeljak, 7. rujna i trajati do 18. lipnja 2021., odnosno do 25. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, a uz zimski i proljetni odmor učenici će imati i jesenski odmor u studenome, dok će zimski koristiti u dva dijela.

Nedjelja, Svibanj 10, 2020 01:46

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u subotu kako će u školama, koje nakon mjesec i pol dana za neke otvaraju svoja vrata, biti oko 4.500 učenika dok će u vrtićima biti možda i tri puta više djece nego u školama.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 14:44

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević upozorila je u četvrtak da je zaprimila brojne prigovore roditelja i učenika o neizvjesnosti polaganja državne mature, te da mnogi očekuju više informacija i podrške u izvanrednim okolnostima.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 13:46

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je na deset stranica prijedlog detaljnih uputa za "sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu". U temeljenim odrednicama navodi se.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 13:32

Ministrica Blaženka Divjak istaknula je u četvrtak da su mjere koje Hrvatska predviđa za povratak učenika u školske klupe među najrestriktivnijima u Europi, te upozorila kako su one dio priprema za ono što nas čeka u sljedećoj školskoj godini.