pocetak skolske godine

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:58

Za osam dana trebala bi početi nova školska godina, ravnatelji i stručne službe osnovnih i srednjih škola već su donijeli planove i scenarije kako bi se nastava trebala provoditi, ali još je mnogo nepoznanica pred nama. Jedna od tih nepoznanica je svakako i prijevoz učenika do škole. Naime, mnogo je djece, posebno u ruralnim krajevima naše županije, kao i srednjoškolaca, koji do škola dolaze odnosno dovoze se autobusom.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 15:29 1

Nastava za sve školarce, kako je najavljeno iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, započinje u ponedjeljak, 7. rujna. Tim povodom, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima, održali su sastanak s ravnateljicama i ravnateljima zadarskih osnovnih škola.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 15:10

Polazak u školu veliki je trenutak za djecu i njihove obitelji, a kad su to djeca s Down sindromom koja kreću u redovni školski sustav, onda taj dan ima puno veće značenje. Prethode mu godine truda, rada, ustrajnosti i upornosti koje su uložila i djeca, i njihovi roditelji, a ove godine razloga za veselje i ponos imaju i u Udruzi za Down sindrom Zadarske županije.

Petak, Kolovoz 21, 2020 11:17

Iako je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs proteklih tjedana uvjeravao kako će nastava za sve učenike započeti 7. rujna u učionicama, jučer je na sjednici Vlade najavio mogućnost da se početak nastave prolongira, a to će najviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Međutim, na takvu njegovu najavu nakon ministrovog izlaganja o pripremama za početak nastave reagirao je premijer Andrej Plenković, zaključivši da je najvažnija poruka roditeljima da nastava počinje 7. rujna.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 13:18

Veselo i svečano jučer je bilo i u zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje gdje je nakon intoniranja himne, sve učenike, a posebno male prvašiće, pozdravio novi ravnatelj Dražen Adžić inače, profesor tjelesnog odgoja koji je ovu funkciju preuzeo s početkom ove nastavne godine, nakon što je dugogodišnji ravnatelj te škole Marko Marin otišao u mirovinu.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:02

Nova školska godina počela je jutros za nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od kojih će više od 150 tisuća obuhvatiti kurikularna reforma koja se od danas provodi u svim školama.


U školsku godinu 2019./2020. kreće 318 tisuća osnovaca, od čega nešto više od 38 tisuća prvašića i gotovo 146 tisuća srednjoškolaca.

Petak, Rujan 6, 2019 22:28

Uoči početka nove školske godine 2019/20, zadarski župan Božidar Longin odlučio je svim učenicima koji sjedaju u klupe u ponedjeljak 9. rujna uputiti nekoliko rečenica podrške u periodu koji nadolazi.

"Drage učenice i učenici,

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:27

Iako se bliži početak nove školske godine, u zadarskim knjižarama nema gužvi. Uobičajena navala izostaje i zbog toga što će Grad Zadar za sve osnovce osigurati udžbenike i radne bilježnice, pa roditelji moraju nabaviti samo školski pribor. Tako za školski pribor za osnovne škole treba izdvojiti oko 700 kuna, bez školske torbe, doznajemo u zadarskim knjižarama.