samoizolacija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 27, 2020 11:44 2

Nakon što se u ponedjeljak dogodio najgori mogući scenarij, kojega su se svi još od ožujka ove godine pribojavali, proboj koronavirusa u zadarski Dom za odrasle osobe Sv. Frane, unatoč maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i opreza, tu neizvjesnost i problemi u sljedećih 14 dana za štićenike i djelatnike ove ustanove koja skrbi za psihički bolesne osobe ne prestaju.

Petak, Srpanj 24, 2020 11:28 1

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) smatra da je dolaskom u Sabor novoizabranog zastupnika Darija Hrebaka, iako mu je određena obavezna mjera samoizolacije, u pitanje dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve građane što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Bjelovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak testirao se na koronavirus, nalaz je bio negativan i on je u srijedu sudjelovao na konstiturajućoj sjednici Sabora.

Petak, Srpanj 24, 2020 09:49

Premijer Andrej Plenković okupio je većinu od 76 zastupnika i temeljem toga je tražio potvrdu Vlade u Saboru. Njegova je stoga zasluga velika, ali ništa mu to ne bi vrijedilo, nova Vlada još ne bi bila izglasana u parlamentu da mu u pomoć nije priskočio Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Petak, Srpanj 17, 2020 14:31

Ministrica znanosti i obrazovanja u odlasku Blaženka Divjak objavila je u petak da su od 26. lipnja do 10. srpnja, 72 učenika u dobi od 6 do 18 godina zaražena koronavirusom, što bi značilo 70 razreda u samoizolaciji da je trajala nastava u školama. 

"Samo od 26. lipnja. do 10.srpnja, znači u 15 dana, zaražena su 72 učenika u dobi od 6 do 18 godina, to znači da bi 70 razreda bilo u samoizolaciji da je trajala nastava u školama", napisala je na Facebooku Divjak. 

Utorak, Srpanj 14, 2020 13:26

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak nalazi se u samoizolaciji, a istu uputu od epidemiologa dobili su svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ministrica će se hitno testirati na koronavirus, opet prema uputi epidemiologa. Do toga je došlo nakon što je otkriveno da je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus.

Petak, Srpanj 10, 2020 15:30

Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je novu politiku na granicama. Povisit ćemo, rekao je, “kriterije za ulazak u Hrvatsku i uvesti samoizolaciju od 14 dana te nešto kraću izolaciju uz mogućnost testiranja”.

To je, otkrio je, dio mjera koje će biti poznate popodne.

Petak, Srpanj 10, 2020 09:38

Tri odgojiteljice i jedna spremačica iz Dječjeg vrtića Sunce jučer su poslane u samoizolaciju zbog sumnje na koronavirus. Kako smo doznali, jedna od odgojiteljica član je obitelji prekjučer pozitivno potvrđene mlade zdravstvene djelatnice. No, kako nam je kazao gradski resorni pročelnik Joso Nekić, razloga za paniku nema, a sve preventivne mjere već su poduzete.

Petak, Srpanj 3, 2020 15:53

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs potvrdio je u petak da Slovenija od ponoći Hrvatsku spušta sa “zelene” na “žutu listu” epidemiološki manje sigurnih država, čime se zaoštrava kontrola prilikom ulaska u Sloveniju.

Kako je pojasnio, to je učinjeno zbog pogoršanja epidemiološke slike u Hrvatskoj, ali u prvom redu zbog slovenskih državljana ili onih sa stalnim prebivalištem u Sloveniji koji su lagali  slovenskim službenim tijelima prilikom povratka u Sloveniju.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 13:06

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić od 22.lipnja bio je u samoizolaciji zbog kontakta koji je ostvario s hrvatskim tenisačima 16.lipnja na otvaranju teniskog centra Višnjik te je u međuvremenu svoj posao, po uputama epidemiologa, obavljao od kuće.

Nakon obavljenog pregleda i negativnog testa gradonačelniku Dukiću od danas (srijeda 1.srpnja.2020.) istekla je mjera samoizolacije te se vratio na posao svojim redovnim aktivnostima.

Utorak, Lipanj 30, 2020 22:02

Zemlje članice EU-a dogovorile su se u utorak da će postupno početi ukidati ograničenja za ulazak na svoj teritorij iz trećih zemalja koje imaju sličnu ili bolju epidemiološku situaciju u pogledu koronavirusa i od srijede će moći ući državljani 14 zemalja.

Pisanim postupkom u utorak su usvojene preporuke s popisom od 14 zemalja iz kojih će se od 1. srpnja moći ulaziti u EU-u.

Stranice