zdravko maric

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 29, 2020 15:46

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je najavio da će Vlada sutra izići s novim makroekonomskim i proračunskim projekcijama, te istaknuo da nove brojke zbog utjecaja epidemije covida 19 "neće biti tako lijepe".

"Nažalost, brojke neće biti tako lijepe, ali to je stvarnost i posljedica korone", rekao je Marić uoči užeg kabineta Vlade i sutrašnje Vladine sjednice na kojoj bi se trebalo raspravljati o novom nacionalnom programa reformi i programu konvergencije.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 15:24

U travnju je država isplatila više od milijun i 200 tisuća mirovina, plaće u javnom sektoru i minimalac za gotovo pola milijuna ljudi iz privatnog sektora i samo za te plaće i mirovine joj je trebalo gotovo osam milijardi kuna. Redoviti prihodi u većinu hrvatskih kućanstva sada stižu iz državnog proračuna. I tako će biti i u svibnju i lipnju.

Petak, Travanj 10, 2020 21:58

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak kako su prihodi proračuna u prvih deset dana travnja na trećini prihoda iz istog razdoblja prošle godine te ponovio kako će se za financiranje pomoći i saniranje posljedica krize izazvane koronavirusom Hrvatska u prvom koraku ponajprije osloniti na domaće tržište.  

Srijeda, Travanj 8, 2020 15:26 1

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić najavio je u srijedu da će na sutrašnjoj sjednici Vlade biti predstavljene uštede i preraspodjele u državnom proračunu za nužne svrhe. 

Po pitanju rashodne strane proračuna s mjerama štednje i racionalizacije već se krenulo, a na sutrašnjoj sjednici Vlade će se izvršiti jedna vrsta preraspodjele, najavio je Marić u razgovoru za N1 televiziju. 

Petak, Travanj 3, 2020 09:40

Travanjskim paketom mjera koji je uglavnom usmjeren na očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti poduzeća koja stvaraju kakav-takav prihod, Vlada je barem na mjesec dana primirila poduzetnike, ali temelj na kojem sve to mora stajati u sljedećim mjesecima – državni proračun još uvijek je veliki upitnik, iako je Vlada svojim brojnim zaključcima jučer najavila određene mjere.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:56

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila travanjski paket mjera pomoći gospodarstvu, a ministar financija Zdravko Marić je pritom poručio kako one pokazuju povjerenje prema poduzetnicima te se očekuje da i oni odgovore na isti način. 

Srijeda, Travanj 1, 2020 12:03

Za razliku od predsjednika Zorana Milanovića, premijer Andrej Plenković još ne misli da bi zbog ozbiljnih posljedica epidemije na hrvatsko gospodarstvo trebalo smanjiti plaće u javnom sektoru. Na jučerašnjem sastanku čelnika parlamentarne većine razgovaralo se o novim ekonomskim mjerama, ali, doznajemo, o rezanju tih plaća nije bilo riječi, toga neće biti niti u paketu što će ga ovaj tjedan predstaviti Vlada.

Četvrtak, Ožujak 26, 2020 21:04

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da je do popodnevnih sati u četvrtak zaprimljeno oko 8.800 zahtjeva za odgodu plaćanja poreznih davanja, kao i da oni s poreznim dugom većim od 200 kuna nisu automatski diskvalificirani od primjene te mjere.

Jedan dio zahtjeva već je implementiran, to jest odobren, a Porezna uprava maksimalno predano radi na zahtjevima, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar financija u izjavi za novinare nakon sjednice Vlade.

Srijeda, Kolovoz 29, 2018 12:44

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je kazao da je najnoviji podatak o rastu BDP-a u drugom tromjesečju od 2,9 posto u skladu s Vladinim očekivanjima, istaknuvši da je rast ubrzan u odnosu na prvo tromjesečje ponajviše zahvaljujući izvozu, koji ponovno raste brže od uvoza.

Subota, Kolovoz 18, 2018 14:37

Na zadarskoj rivi, u hladu stabala ispred zgrade Sveučilišta, održana je jutros gotovo improvizirana konferencija za novinare tijekom koje je ministar financija Zdravko Marić, u pratnji saborske zastupnice Grozdane Perić te zadarskog gradonačelnika Branka Dukića, pokušao objasniti sporne točke u okvirima porezne reforme. Naime, velik dio okupljenih novinara nije ni dobio službeni poziv na konferenciju za novinare već su za dolazak ministra saznali iz drugih medija.

Stranice