zupan bozidar longin

Petak, Rujan 7, 2018 19:44

U službenom posjetu Zadarskoj županiji boravilo je izaslanstvo prijateljske kineske provincije Hainan koju je predvodio zamjenik guvernera Wang Lu. Na radnom sastanku župan Božidar Longin gostima iz Kine govorio je o razvojnim mogućnostima Zadarske županije.

Srijeda, Rujan 5, 2018 16:00

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima danas je radnom posjetu u Zadru. Na početku programa, u Domu Zadarske županije susrela se sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima kako bi razgovarali o temama vezanim uz ustanove u kulturi kojima je osnivač Zadarska županija te o programiranju projekata za sljedeće financijsko razdoblje europskog proračuna.

Srijeda, Rujan 5, 2018 13:00

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije ugostio poznatog austrijskog političara dr. Erharda Buseka u čijoj je pratnji bio Marijan Brajinović, znanstvenik iz Beča i utemeljitelj Austrijsko-hrvatskog društva koje gotovo 30 godina aktivno djeluje na području Austrije i Hrvatske.

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 22:10

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je  područnu školu  OŠ Starigrad u Tribnju Krušćici  u kojoj u zadnje tri godine raste broj učenika. Tako je ove godine upisano 3 učenika u 1. razred pa je u školi sada ukupno 9 učenika. Prošle godine bilo ih je 6, pretprošle 3, dok je u školskoj godini 2015/2016 školu pohađalo samo 2 učenika.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 16:01

Danas je župan Božidar Longin sa suradnicima primio je  izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije predvođeno predsjednikom Vlade Nevenkom Hercegom.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 21:08

Imamo problem "divljih" kampera, čartera,vezova...  Znam i za konkretan primjer gdje je ispred jedne kuće na obali u  kojoj se iznajmljuju apartamni, čovjek stavio 30 "bova". Veliki broj  gostiju doći će ovoga ljeta na naše područje i mi moramo biti što  spremniji. Naš cilj i poslanje je da svakom mjestu u našoj županiji  osiguramo pitku, tekuću vodu, riješimo problem odvodnje i zbrinjavanja otpada. To su glavni preduvjeti razvoja.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 12:30

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Robert Kohorst, koji je na novu dužnost stupio u siječnju ove godine. U Domu županije ugostio ga je župan Božidar Longin sa suradnicima.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 15:40

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima ugostio je veleposlanika Slovačke Republike u Hrvatskoj Nj. E. Jurja Priputena, u čijoj je pratnji bio počasni konzul Slovačke Republike u Splitu Goran Morović, inače međunarodno nagrađivani maslinar s Dugog otoka. Župan je veleposlanika i konzula upoznao sa strateškim projektima Zadarske županije, s naglaskom na nove projekte poput Luke Gaženica koja bi uskoro trebala postati polazna luka za kruzere.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 15:19

Bibijana Baričević, pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun pročitala je na kolegiju župana proračun Zadarske županije s proračunskim korisnicima, kojih je 64, te su ukupni prihodi iznosili 826,8 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi 797,6 milijuna kuna, iz čega stoji da je višak prihoda 58,7 milijuna kuna.

Utorak, Svibanj 8, 2018 13:38

Župan Zadarske županije Božidar Longin sazvao je za sutra 8. javnu sjednicu Kolegija župana koja će se održati u Maloj vijećnici Doma županije. Na dnevnom redu naći će se čak devetnaest točaka, a evo o čemu će župan raspravljati sa svojim pročelnicima.

D N E V N I R E D:

1. Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju programskog i financijskog izvješća Narodnog muzeja Zadar za 2017. godinu

Stranice