analiza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 31, 2021 11:02

Početkom svake kalendarske godine Državni zavod za statistiku objavljuje privremene rezultate vitalne statistike (broj rođenih, umrlih, sklopljenih i razvedenih brakova). Na temelju tih podataka svake godine viđamo slične naslove u medijima koji se mogu sažeti u rečenici »Hrvatska pred demografskim slomom. Prošle godine rođeno najmanje djece od kada se vodi službena statistika«. Tako je i 2020. godine zabilježen najmanji broj rođene djece i najveći broj umrlih osoba.

Nedjelja, Kolovoz 16, 2020 09:53

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti analizirao je pojavljivanje skupina zaraženih u raznim radnim okruženjima i utvrdio da najveći rizik za zarazu novim koronavirusom imaju zaposlenici domova za starije i nemoćne, a potom medicinski radnici u bolnicama, piše u nedjelju Večernji list.

Petak, Svibanj 8, 2020 22:15

Pad vojnog školskog zrakoplova Zlin 242L, na obučnom letu, pola sata nakon polijetanja, u području Biljana Donjih kod Zadra, u kojem su poginuli pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić, ako je suditi po izjavi očevica da je zrakoplov posljednjih deset sekundi letio bešumno, posljedica je otkaza motora na premaloj letnoj visini.

Petak, Ožujak 27, 2020 13:14

Djelatnici zadarske policije u četvrtak u devet sati službenim plovilom u Salima preuzeli su uzorke krvi koje treba dostaviti u Opći bolnicu Zadar na analizu.

Srijeda, Veljača 12, 2020 18:52
U tijeku su pripreme za  22. izdanje Međunarodne manifestacije Dani masline  koja će se održati sredinom travnja  2020. godine u Zadru.
Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 16:34

Jedna od najsmiješnijih epizoda svakih izbora događa se neposredno nakon što isti prođu – kada gubitnici, a zajedno s njima i neki  mediji, krenu gubitnike pretvarati u pobjednike. Tako primjerice, na jednome portalu možemo pročitati izjave vodećeg čovjeka SDP-a koji nabraja mjesne odbore u gradu u kojima je njegova stranka pobijedila na  ovim europarlamentarnim izborima, a novinar zaključuje kako „HDZ u  Zadru nije dobro prošao jer mu se SDP opasno približio“.

Srijeda, Travanj 10, 2019 10:09

Analiziramo li stranačke liste za europarlamentarne izbore dolazimo do poražavajućeg zaključka, rijetko zabilježenog u lokalnoj političkoj povijesti - najveći gubitnici lista su zadarski HDZ i SDP.

Čak i najminornije stranke koje od svojega osnutka nisu uspjele prijeći izborni prag, imaju na listama za EU parlament kandidate iz Zadra.

Ponedjeljak, Listopad 23, 2017 10:11

Zadar je peti grad po veličini u Hrvatskoj, a šesti, prema podacima Financijske agencije (FINA), po broju poduzetnika u 2016. godini.

Utorak, Studeni 10, 2015 00:00

Uz čelnicu GO SDP-a Sabinu Glasovac i saborske klupe i u ovom sazivu odlazi Ingrid Antičević Marinović, dok MOST- ov Zdenko Sarađen još ne zna hoće li na Markov trg, ali siguran je da su dva mandata MOST-a u IX. jedinici veličanstven rezultat

Utorak, Studeni 10, 2015 00:00

Lokalnim organizacijama predstoji jedna dobra analiza izbornih rezultata. Oni su, naime, pokazali da predizborne ankete doista mogu odskakati u jednom ozbiljnijem postotku, jer su gotovo sve one HDZ-u davale deset mandata

Stranice