sanacija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 29, 2019 21:53

Kišni tjedan na zadarskom području uznemirio je 50-ak obitelji iz istočnog dijela Posedarja, točnije stanare Ulice braće Dežmalj i Nikole Gundića na predjelu Tunjarica, koje posljednjih 15 mjeseci svaka naoblaka podsjeća na scenarij od 17. ožujka 2018. godine, kad su oborinske vode pokrenule klizište, a bujica u more odnijela na tone zemlje, desetke stabala pa čak i jedno betonsko stubište.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 10:57

Biti vlasnik kuće u prvom redu do mora smatra se  privilegijom,  idealnom pozicijom i za život i za bavljenje turizmom. Za  50-ak obitelji iz istočnog dijela Posedarja, točnije stanare Ulice braće  Dežmalj i Nikole Gundića, već punih 13 mjeseci to je noćna mora, život  nad ponorom, na klizištu koje ih svakih malo podsjeća da je još aktivno  i da bi i najmanja kiša mogla biti okidač za scenarij od 17. ožujka 2018.  godine.

Nedjelja, Veljača 24, 2019 16:04 1

Orkanska bura koja je još jednom poharala Zadarsku županiju u noći s petka na subotu još jednom je nanijela veliku štetu u Zadarskom azilu za napuštene životinje smještenom na Žmirićima.

Snažni udari bure lomili su stare borove podno kojih je azil smješten, rušili ograde, bokseve, pseće kućice te napravili veliku štetu i nered. Srećom, neudomljeni dlakavci ostali su neozlijeđeni, samo su pretrpjeli veliki strah dok je oko njih fijukalo, nosilo sve pred sobom, lomilo i prevrtalo.

Četvrtak, Siječanj 31, 2019 14:37

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić u srijedu 30. siječnja 2019. godine održao je sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Mjesnog odbora Diklo. Na sastanku je bilo govora o sanaciji odlagališta neopasnog otpada Diklo.

Subota, Siječanj 26, 2019 12:24

Ovih dana dovršava se sanacija Đige u uvali Jazine u koju se početkom mjeseca zabio Jadrolinijin katamaran "Novalja" nakon što su mu otkazale komande.

Silina udarca broda je srećom oštetila samo kamen, ali nije došlo do problema u statici lukobrana te radnici trenutno popravljaju štetu.

Međutim, prilikom sudara s broda je otpao veći broj lima koji je potonuo na dno mora uz samu Đigu te je i to potrebno izvaditi.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 13:33

Komunalac d.o.o. Biograd na Moru u sklopu kanalizacije  Biogradske rivijere u Biogradu, Pakoštanima, Dragama, Sv. Filipu i Jakovu, Turnju i Sv. Petru te u sklopu rekonstrukcije vodovodnih cjevovoda i  uređaja, trenutačno na više lokacija izvodi višemilijunske radove.

Petak, Studeni 23, 2018 18:30

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji Donjeg i Gornjeg  mosta u Ninu koji su bili uništeni uslijed velike poplave 11. rujna prošle  godine. Za oba mosta je isti izvođač radova, Spegra d.o.o. iz Splita, a  ukupna vrijednost radova je oko 30 milijuna kuna. Kako kaže Emil Ćurko, ninski gradonačelnik, radovi na Gornjem mostu stoje 18,2 milijuna  kuna s PDV-om, a na Donjem mostu 13,2 milijuna kuna, a sve financiraju Hrvatske ceste.

Ponedjeljak, Prosinac 18, 2017 15:03

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede potpisao je u Zadru ugovore i dodijelio sredstva u ukupnom iznosu od 6,5 milijuna kuna za 18 jedinica lokalne samouprave za sanaciju šteta nastalih na poljoprivrednim površinama, poljskim putevima i nerazvrstanim cestama u poplavi. Riječ je o gradu Ninu te općinama Bibinje, Galovac, Kali, Pakoštane, Pašman, Kukljica, Poličnik, Posedarje, Preko, Privlaka, Ražanac, Sali, Starigrad, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Vrsi i Zemunik Donji.

Utorak, Prosinac 12, 2017 13:13

Inžinjerska bojna gardijske mehanizirane brigade počela je pripremne radove na prostoru u Murvici Donjoj za sanaciju cesta Zadarske županije koje su oštećene u poplavi 11. rujna.

- Ovaj tjedan pripremamo materijal za tamponiranje cesta kako bi od ponedjeljka mogli krenuti s razvoženjem materijala i sanacijom cesta. Prvo je na redu općina Nin, a potom idemo dalje po županiji, uključujući i otoke, rekao je bojnik Dražen Mazalin.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 21:08

Zadarski župan Božidar Longin u Maloj vijećnici Zadarske županije u četvrtak je na radnom sastanku okupio izaslanstvo Ministarstva obrane RH predvođeno zapovjednikom Zapovjedništva za potporu, general bojnikom Mladenom Fuzulom te predstavnike gradova i općina u kojima je proglašena elementarna nepogoda od poplava.

Stranice