ribarnica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 21, 2020 15:29 1

Dvadesetak djelatnika Zadarske ispostave Državnog inspektorata, Policijske uprave zadarske, članova Civilne zaštite i Komunalnog redarstva Grada Zadra jučer u 8.45 sati opkolilo je parkiralište ispred zadarske ribarnice. Cilj akcije bio je spriječiti ilegalnu prodaju ribe i povrća na ulazu na tržnicu zbog prodavača koji se od početka pandemije oglušuju na apele epidemiologa na opasnost od korona virusa.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:57

Svjedoci smo posljednjih dana sve češćih slučajeva prodaje ribe ispred trgovina, a ponajviše na parkiralištu ispred zadarske ribarnice. Prodavači na crno, kako ih se zove, dođu neko kratko vrijeme ispred ribarnice, otvore prtljažnik svojega automobila i izlože par kašeta ribe. Oni koju su imali priliku proći kraj njih zapaze da ta riba uglavnom brzo ode, osobito ona pred trgovinama okolnih mjesta.

Četvrtak, Travanj 9, 2020 13:33

Nakon tri tjedna jutros su opet otvorene gradske tržnice. Velikom pijacom, kako je popularno zovu Zadrani, jutros su dosadašnji muk i tišinu zamijenili žamor i pričanje kupaca i trgovaca. Iako u pomalo drugačijim okolnostima nego što smo navikli, pijaca, srce grada, je opet proradila.
I mi smo jutros obišli pijacu i peškariju te provjerili kakva je preduskrsna ponuda.

Srijeda, Travanj 8, 2020 21:14

Sukladno Odluci načelnika Stožera, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, Tržnica Zadar d.o.o., 9. travnja 2020. godine, otvara Tržnicu Poluotok, Ribarnicu i Tržnicu Relja. Radno vrijeme tržnica je od ponedjeljka do subote od 7:00 – 12:00 sati.

Utorak, Veljača 18, 2020 14:30

Budući da je tek u nedjelju službeno završio lovostaj na sitnu plavu ribu i srdelu, zadarska ribarnica je jučer je bila poluprazna. Tek se uz nešto bijele ribe, mogla vidjeti pokoja kašeta srdela na bancima ribarnice po cijeni od 20 kuna, ali prema riječima predsjednika Ceha za ribarstvo Edisona Boška, Zadrani ne moraju strahovati, jer plave ribe i srdele u našem moru ima u izobilju.

Utorak, Prosinac 24, 2019 10:00

Dan uoči Badnjaka na zadarskoj tržnici nije bilo pretjerane gužve. Neki su spizu za blagdanski stol obavljali po kvartovskim tržnicama i centrima, a neki su to ostavili za zadnji dan. Za ribarnicu su možda čekali zadnji dan kako bi riba bila svježa jer zadnjih se dana jako slabo lovilo zbog vremenskih neprilika.
Na samom ulazu vidi se da je ribarnica poluprazna, kako kupcima, tako i trgovcima pa i - ribom.

Petak, Travanj 19, 2019 17:58

Veliki petak je, očekivano, napunio zadarsku ribarnicu. Kako ribom, koje je danas bilo u izobilju, tako i kupcima koji su shodno tradiciji, zapravo postu, nahrlili kako bi kupili što bolje i što povoljnije.

Nedjelja, Prosinac 23, 2018 12:13

Predblagdanski šušur na zadarskoj pijaci i ribarnici još uvijek nije dosegao svoj vrhunac. Iako nam Badnjak i Božić kucaju na vrata, većina Zadrana nekako više vole sve obaviti u posljednji trenutak, kazali su nam danas mesari i prodavači ribe. –Još uvijek nije tolika gužva kakva zna biti, čekaju posljednji tren da namirnice budu što svježije, kažu nam prodavači.

Utorak, Studeni 20, 2018 14:55

Nema više nekadašnjih gužvi kakve su se svakodnevno znale zateći na zadarskoj ribarnici. “Borba” za ribu, cjenkanje, “pecanje” djevojaka i gospođa komplimentima... nekako je u posljednje vrijeme sve to utihnulo. Moderna vremena i dulje radno vrijeme učinili su svoje, ali oni koji su se snašli i prilagodili itekako imaju posla.

Petak, Ožujak 30, 2018 10:34

Veliki petak dan je kada se kršćani prisjećaju Isusove muke na križu i smrti. U spomen na taj dan katolici su obavezni postiti i nemrsiti zbog čega većina tradicionalno jede ribu.

Stranice