zelimir puljic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 26, 2018 14:00

Razumijem znatiželju novinara glede teme članka objavljenog u tjedniku 'Globus' o tzv. 'smjeni', odnosno „umirovljenju“ zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, stoji u priopćenju mons. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa i predsjednika HBK.

Ponedjeljak, Travanj 2, 2018 15:40

Na svetkovinu Uskrsa zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru. Suslavili su katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić i fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

Utorak, Lipanj 9, 2015 00:00

Sa susreta s papom Franjom iz Sarajeva vraćam se s osobitim doživljajem, uvodne su riječi zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića  i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije koji je proteklog vikenda  prisustvovao Papinom posjetu Sarajevu.

Doživaljaji su tim veći što je i sam zadarski nadbiskup podrijetlom iz  Bosne i Hercegovine.

Nedjelja, Svibanj 31, 2015 00:00

Na traženje više medija, predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, očitovao se o događajima u svezi hrvatskih branitelja na Trgu sv. Marka u Zagrebu, odgovarajući na pitanja više novinara.

Srijeda, Travanj 1, 2015 00:00

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, nadbiskup Želimir Puljić uputio je vjernicima tradicionalnu Uskrsnu čestitku koju u cijelosti prenosimo.

Utorak, Studeni 25, 2014 00:00

Brojni naši gradovi na Jadranu diče se svojim zaštitnicima, koji su velikim dijelom iz razdoblja kršćanskih mučenika iz prvih stoljeća Crkve. Svojevremeno su nakon demokratskih promjena, odgovorni za vodstvo ovoga grada odabrali, kao svoga zaštitnika, simpatičnog sveca, "vrlog rimskog časnika", Božjeg viteza sv. Krševana, koji je živio u drugoj polovici III. stoljeća. Kao vojnik i podanik cara Dioklecijana koji nije volio kršćane, Krševan je bio vrli učenik Isusa iz Nazareta.

Nedjelja, Ožujak 23, 2014 00:00

Četrdesetu obljetnicu svećeničkog ređenja u koncelebraciji s 20-ak svećenika Zadarske nadbiskupije, zajedno su proslavili zadarski nadbiskup Želimir Puljić i apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D'Errico. Misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18 sati predvodio je mons. Puljić, a propovijedao je nuncij D'Errico.

nedjeljko ivanov_1
Subota, Veljača 22, 2014 00:00

Nadbiskup Puljić je, nakon što nije došao na konferenciju za medije, preko tajnice Tiskovnog ureda Ines Grbić e-mailom, koji je stigao jučer u 17 sati, dao "dodatna pojašnjenja".

Srijeda, Prosinac 4, 2013 00:00 2

Rezultat referenduma je dobar, pozitivan odabir onih koji su shvatili da to ide u kontekst njihova antropološkog, vjerničkog i narodnog opredjeljenja. Ali bilo bi sigurnije da je odaziv ljudi na referendum bio veći

Stranice