mas

Nedjelja, Rujan 23, 2018 18:50

U Muzeju antičkoga stakla u četvrtak je otvorena izložba Helenistička reljefna keramika iz Sikula. Ta je izložba nastala kao rezultat višegodišnjeg proučavanja velike količine helenističke reljefne keramike iz Sikula, antičkog nalazišta iz 2. st. pr. Kr. do 5. st. pos. Kr., smještenog na zapadu Kaštelanskog zaljeva. Posebnost ove vrste keramike je proizvodnja u kalupima, reljefnost i bogatstvo motiva.

Utorak, Svibanj 1, 2018 09:53

Muzej antičkog stakla u Zadru u subotu, 5. svibnja 2018. slavi 9. godišnjicu rada i obilježava Dan MAS-a. Za sve zainteresirane posjetitelje i ove godine pripremili su bogat i zanimljiv program.

Posjetitelje očekuje slobodan ulaz  u muzej i popust na suvenire od 20 %

Od 9,00 – 14,00 sati održavati će se RADIONICE  (puhanje stakla, izrada staklenog nakita na plameniku i izrada staklenih minijatura na plameniku)

Četvrtak, Prosinac 10, 2015 00:00

Radi se o pedagoškim kreativnim radionicama, prilagođenim različitim uzrastima djece, pojašnjava Mima Samodol

Utorak, Prosinac 8, 2015 00:00

Sljedeća radionica na rasporedu je već sutra, kada u MAS dolaze djeca iz Dječjeg vrtića Golubica. U petak dolaze učeniciiz "Benje"

Petak, Studeni 13, 2015 00:00

Na slici je Antonija u svojoj klasičnoj radnoj pozi puhanja stakla koju je snimio netko od posjetitelja muzeja

Petak, Listopad 23, 2015 00:00

U Muzeju antičkog stakla u četvrtak je otvorena izložba Kol'ko kapljic', tol'ko let. Riječ je o suradnji s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož iz Slovenije, a ravnatelj MAS-a dr. Ivo Fadić kazao je kako se ovom izložbom nastavlja suradnja dvaju muzeja.

Utorak, Listopad 13, 2015 00:00

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru, u 2015. godini uveli su novi koncept godišnjih turističkih nagrada.

Četvrtak, Srpanj 30, 2015 00:00

Više od sat i pol vrhunske svirke pripremio Neil Black sa svojim Healersima zadarskoj publici u sklopu druge večeri Zadar jazz&blues festivala. Ovi teksaški maheri u dvorištu Muzeja antičkog stakla Zadrane su u srijedu navečer suočili s onom atmosferom kakva se susreće u kutnim filmovima „Od sumraka do zore" ili pak nekim opskurnim američkim barovima koji kriju najbolje tajne - i to sve direktno, precizno, tjerajući slušače da traže još.

Subota, Svibanj 30, 2015 00:00

U Muzeju antičkog stakla jučer su antropolozi i forenzičari sa splitskog Sveučilišnog odjela za forenziku dr. sc. Željana Bašić, dr. sc. Ivana Anterić i Ivan Jerković, magistar forenzike održali predavanje i radionicu pod nazivom „Forenzična analiza povijesti."

Srijeda, Svibanj 6, 2015 00:00

Radionice puhanja stakla, izrade nakita, ali i malih staklenih minijatura samo su dio aktivnosti koje su se mogle vidjeti jučer u sklopu Dana Muzeja antičkog stakla. Tijekom jučerašnjeg dana održan je i turnir u trilji/mlinu, a program je obuhvaćao i otvorenje izložbe suvremenog nordijskog stakla „Dodir stakla" te koncert sastava Black coffe.

Stranice