europski parlament

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Ožujak 7, 2021 15:00

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je online konferenciju uoči plenarne sjednice na kojoj će se, među ostalim, raspravljati i glasovati o programu EU za zdravlje, prijedlogu uvođenja pristojbe na ugljik za određenu skupinu proizvoda koji se uvoze na EU tržište te o novim pravilima u upravljanju aktivnostima u ribarstvu. O ovim temama govorile su zastupnice Sunčana Glavak (HDZ, EPP), Romana Jerković (SDP, S&D) te Ruža Tomašić (HKS, EKR).

Utorak, Ožujak 10, 2020 13:25

Zastupnik Tomislav Sokol sudjelovao je danas u skraćenoj raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Rasprava je skraćena zbog situacije u EU s koronavirusom, što je ujedno bila glavna i jedina tema govora svih zastupnika.

Sokol je prije svega istaknuo svoju podršku i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji vode borbu protiv širenja virusa.

Petak, Lipanj 22, 2018 17:44

U Velikoj vijećnici Grada Zadra eurozastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke Tonino Picula, pomoćnica ministrice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova  EU Tajana Huzak, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike  Europske komisije Wioletta Dunin-Majewska i Feilim O`Connor sastali  su se u četvrtak sa čelnicima Zadarske,  Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te načelnicima općina  Preko, Kali, Tkon, Sali

Utorak, Svibanj 1, 2018 13:01

Unatoč velikim pritiscima da se budžet Europske unije znatno smanji, učinit ćemo sve kako bismo zadržali kohezijske fondove i posredno preoblikovali investicije prema otocima. Jedan je to od zaključaka konferencije o kohezijskoj politici prema otocima nakon 2020. godine koju je u središtu Europske unije u Bruxellesu organizirao eurozastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine za otoke.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 10:36

Kao potpisnik Sporazuma gradonačelnika o klimi i energetskoj učinkovitosti - Covenat of Mayors, Općina Preko prošli je tjedan sudjelovala na 10. konferenciji i investicijskom forumu koji su se pod pokroviteljstvom Europske komisije, Uprave za energiju, održali u Bruxellesu.

Subota, Listopad 18, 2014 00:00

Na poziv eurozastupnika Tonina Picule, jedanaest predstavnika ribarskih zajednica s Ugljana, Pašmana i Dugog otoka proveli su četiri dana u Bruxellesu, u središtu Europskog parlamenta kako bi se upoznali s radom Odbora za ribarstvo te razgovarali o problemima s kojima se susreću otočani i ribari.

Srijeda, Listopad 16, 2013 00:00

Cilj ovog putovanja je upoznavanje najmlađih s institucijom Europskog parlamenta i približavanje rada hrvatskih zastupnika u Bruxellesu

Srijeda, Ožujak 20, 2013 00:00

Poljaković koji je široj javnosti postao poznat zbog svojih homofobnih izjava, nakon kojih je suspendiran zbog teške povrede radne dužnosti i narušavanja ugleda zadarskog Sveučilišta, treći je po redu kandidat na listi HRAST-a - Pokreta za uspješnu Hrvatsku

Utorak, Ožujak 19, 2013 00:00

- Biti kandidatkinja za Europski parlament mi je izuzetna čast, i zadovoljstvo mi je što je stranka prepoznala u meni osobu koja ima kvalitete da bih mogla zastupati Hrvatsku u Europskom parlamentu. Moja je ambicija, međutim, postati zamjenicom gradonačelnika Grada Zadra. To je moj i prioritet moje stranke, odgovorila je savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i vijećnica u Gradskom vijeću Zadra Sabina Glasovac upitana za komentar paralelnosti kandidatura.

Stranice