palme

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 27, 2017 14:14

Mnogi nas građani zovu i zabrinuto pitaju - što je s njihovim palmama i na koji ih način mogu spasiti od očiglednog i rapidnog propadanja. Nažalost, uz sav naš trud, tretiranje, prikupljanje informacija - još uvijek nemamo odgovora, odnosno načina da iskorijenimo štetočinu koja je napala palme od Dubrovnika do Opatije. Riječ je o agresivnom nametniku koji se zove - crvena palmina pipa i uništava palme u više od 60 zemalja svijeta.

Četvrtak, Svibanj 7, 2015 00:00 1

Takozvanih "88 Titovih borova" uz obalu od Ruševca do Sportskog centra u Sukošanu, zamijenit će četrnaest palmi. Rezultat je to opsežnih radova uređenja ovog dijela obale na kojom je prije 32 godine u povodu 88 godina života predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, nakon njegove smrt uređen spomen-park s 88 posađenih borova.

Petak, Siječanj 10, 2014 00:00

Krajem studenog prošle godine Ministarstvo poljoprivrede odaslalo je obavijest posjednicima palmi u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji ukoliko su na palmama u svojim okućnicama, vrtnim centrima ili na javnim površinama uočili simptome koji upućuju na zarazu palmi opasnim karantenskim štetnicima crvenom palminom pipom i palminim drvotočem.

Petak, Svibanj 10, 2013 00:00

Nakon premještanja s navedene lokacije neko vrijeme su stajale, odnosno bile deponirane u našem rasadniku dok nije procijenjeno, u dogovoru s nadležnima u Gradu Zadru, da bi se najbolje uklopile na određenim lokacijama na Gradskom groblju gdje su i posađene

Srijeda, Svibanj 23, 2012 00:00

Četvrtak, Ožujak 1, 2012 00:00

Do sad su palme bile u rasadniku tvrtke Nasadi, a doznajemo od direktora te tvrtke, Hrvoja Grdovića, da će se uskoro presaditi na odabranu lokaciju na Gradskom groblju

Petak, Veljača 11, 2011 00:00

Četvrtak, Lipanj 10, 2010 00:00

S dolaskom toplih ljetnih dana gradska tvrtka "Nasadi" nastavlja s uređenjem Branimirove obale u Zadru. Riječ je o dijelu Branimirove obale kod crkve Srca Isusova, gdje su djelatnici "Nasada" nedavno izvadili ukrasno grmlje. Ukrasno grmlje zamijenjeno je palmama, a kroz nekoliko dana bit će posađeno i raznovrsno cvijeće. Sadnji cvijeća prethodi postavljanje automatskog sustava navodnjava, zbog čega je jučer raskopan dio Branimirove obale, točnije nekadašnje autobusno ugibalište.