nin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 8, 2021 14:59

Danom Grada Nina, 7. lipnja i danom kada Hrvatska slavi svoj Dan diplomacije, obilježavamo sjećanje na slavnu ninsku i hrvatsku povijest, na davnu 879. godinu kada je prvi i jedini put u povijesti (osim današnje suverene Hrvatske koju živimo) priznata hrvatska država, a Nin je postao kolijevkom te države.

Davne 878. godine, kao štićenik moćnog Bizantskog carstva na hrvatskome kneževskom prijestolju pojavljuje se Zdeslav, sin kneza Trpimira.

Utorak, Svibanj 18, 2021 10:10

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u slijedećih četiri godine.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:45

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi u ponedjeljak 10. svibnja u Ninu, u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije. Svečano misno slavlje na Trgu sv. Marcele i sv. Anselma ispred crkvene riznice, pokraj ninske župne crkve sv. Anselma, predvodio je mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.
Misa je počela iznošenjem kipa Gospe od Zečeva i procesijom svećenika iz župne crkve sv. Anselma do trga pokraj crkve gdje je slavljena misa.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:12

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi danas u Ninu, u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije.
Svečano misno slavlje u 11,00 sati u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:32

Dječji vrtić Morska vila koji djeluju na području Grada Nina i gradskog naselja Poljica Brig s radom započinje 1995. godine. Od tada uspješno odgaja, obrazuje i skrbi za djecu predškolske dobi na ninskom području.

Utorak, Travanj 20, 2021 09:38

Iako je najavio da se na svibanjskim izborima neće kandidirati za funkciju prvog čovjeka Grada Nina, jedan od najdugovječnijih hrvatskih gradonačelnika Emil Ćurko se predomislio. Umjesto odlaska u mirovinu, kako je to u vrijeme unutarstranačkih izbora HDZ-a u veljači najavljivao, 64-godišnji Emil Ćurko ipak ide u utrku po četvrti gradonačelnički mandat.

Petak, Ožujak 26, 2021 16:00

 Uz naznaku - Best sustainable destinations for birdwatching, odnosno Najbolje održive destinacije za promatranje ptica internetski portal European Best Destinations ističe Nin, laskavim riječima: Nin, destinacija u koju se lako zaljubiti!

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 11:40

Veljko Šalov, uspješan i nadaleko poznati ugostitelj iz Nina, običan grješnik i jednostavan gospodin koji je uvijek spreman saslušati i svakom pomoći u javnom političkom životu je od stvaranja slobodne Hrvatske i prvih višestranačkih izbora u 1990. Već je 27 godina gradski vijećnik, od ljeta 1993. i novog političko-teritorijalnog ustroja RH, a dva puta je bio kandidat za gradonačelnika Nina.

Utorak, Ožujak 23, 2021 11:03

Jučer se u Ninu, malo prije 14 sati, dogodila nesvakidašnja nesreća. Naime, jedan je čitatelj poslao redakciji Zadarskog lista fotografije na kojima se vidi kako je bager koji je bio zadužen za kopanje jame za kanalizacijiski sustav sam u nju pao. 

Srijeda, Ožujak 3, 2021 14:55

Ovih su dana na lokacijama u Ninu, točnije na Kraljičinoj plaži, plaži Ždrijac te kod Solane, postavljene poučne ploče koje će pomoći u istraživanju tog biološki bogatog područja. Dio je to projekta »AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« čiji je nositelj Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja »Eko Zadar« s partnerom OŠ »Petar Zoranić« u Ninu. Projekt se bavi promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima.

Stranice