crveni kriz

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Veljača 10, 2021 12:55

Nakon što je u prosincu prošle godine, poslije 25 godina i šest mandata, Boro Galac otišao u mirovinu, za mjesto novog ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa pristigla je samo jedna molba, a riječ je o molbi Šime Lisice koja je prihvaćena i koji je i stupio na tu dužnost 17. prosinca prošle godine. To je bio povod za razgovor kojim novog ravnatelja predstavljamo široj javnosti.

Petak, Siječanj 22, 2021 13:49

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru nakon potpisivanja povijesnog ugovora o dodijeli bespovratnih EU sredstava u iznosu od 13.797.528,38 kuna za projekt »Društveni kutak«, izgradnju moderne zgrade za poludnevni boravak starijih i nemoćnih te osoba s invaliditetom, te svakodnevnog, gotovo 24-satnog rada u organiziranju prikupljanja, sortiranja i distribucije humanitarne pomoći za Banovinu, u Poduzetničkom inkubatoru održalo je početnu konferenciju za još jedan izuzetno važan projekt

Utorak, Siječanj 5, 2021 09:53

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar svakog dana obilaze obitelji koje su smještene na zadarskom području nakon što je razorni potres ugrozio njihove domove. Provjerili smo s ravnateljem Šimom Lisicom trenutačnu situaciju, moguću potrebu za donacijama, ali također i psihološko i emotivno stanje koje je od tekođer od posebne važnosti.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 11:05

Nakon potresa u Petrinji i okolnim mjestima, zadarski vatrogasci te članovi Gorske službe spašavanja i Crvenog križa odmah su se stavili na raspolaganje njihovim stanovnicima. Neumorno rade na pretraživanju ruševina, ali i na dostavljanju humanitarne pomoći kako bi barem malo olakšali tragediju koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 14:17

Građani Petrinje, mjesta najviše stradalog u potresu magnitude 6,2 po Richteru koji je u utorak zatresao Hrvatsku i širu regiju, noć su proveli na otvorenom u strahu od novih rušenja. Pomoć im stiže iz svih dijelova zemlje, rekla je u srijedu za Hinu ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Malović.

Mislili smo da nećemo preživjeti

Nedjelja, Listopad 25, 2020 16:45

U borbi protiv koronavirusa Vlada je pozvala građane i tvrtke da doniraju novac i medicinsku opremu.

Na stranici koronavirus.hr objavljen je poziv na kojem stoje svi podaci za uplatu novca te obrasci za donaciju medicinske opreme ali i kućnih potrepština Crvenom križu.

Tamo se navodi sljedeće:

HRVATSKA ZAJEDNO PROTIV NOVOG KORONAVIRUSA

Petak, Svibanj 15, 2020 21:31

S obzirom da je došlo do popuštanja mjera od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite vezano uz koronavirus, GD Crvenog križa Zadar gasi svoj dežurni telefon i broj (098 842 3324) za psihosocijalnu potporu te dostavu namirnica i lijekova građanima s današnjim danom (15. svibnja 2020. godine). Također se ukida dežurstvo koje su imali subotom i nedjeljom, te od ponedjeljka 18. svibnja zadarski Crveni križ nastavlja s redovnim radom.

Srijeda, Travanj 8, 2020 21:08

»Solidarnost na djelu« - prepoznatljiv je slogan, ali i naziv mnogih akcija u organizaciji i zadarskog Gradskog društva Crvenog križa, no danas, možda više nego ikada u svojoj povijesti, iz dana u dan se potvrđuje kako taj slogan doista nije puka parola, već stvarna solidarnost i humanost jer su volonteri Crvenog križa svakoga dana na terenu uključujući i subote i nedjelje.

Utorak, Travanj 7, 2020 19:11

Već treću godinu zaredom Kaufland provodi projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega, cijele školske godine, partnerskim osnovnim školama diljem Hrvatske svakog tjedna daruje svježe voće i povrće. Iako su nažalost uslijed pandemije koronavirusa škole zatvorene, Kaufland je odlučio nastaviti donacijski program te će u suradnji s Hrvatskim crvenim križem nastaviti s doniranjem voća i povrća.

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 15:21

Hrvatski Crveni Križ - Gradsko društvo Zadar od danas pokrenulo je dostavu namirnica i lijekova za starije osobe koje žive same s ciljem zaštite i sprječavanja širenja virusa COVID-19 među starijom populacijom i ostalim rizičnim skupinama.

Vrijeme dostupnosti ove usluge je SVAKI DAN (PON-NED) od 10 -18 SATI.

- Napominjemo kako namirnice i lijekove plaćate sami, a naši volonteri će vam ih dostavljati besplatno, istaknuli su iz Crvenog križa.

Stranice