folklor

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018 12:44

Pozdrav ljetu Udruge Điran, poznatiji pod imenom Plava noć, održao se i ove godine, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta – u reduciranom obliku.

Iako je izostao mimohod od Lučina sela do rive, a neke folklorne grupe otkazale su dolazak u posljednji tren, smotra folklora Udruge Điran održala se u Domu kulture ispunjenom vjernom publikom Ugljanaca, vikendaša i turista.

Petak, Lipanj 1, 2018 14:11

Jučer je održanaa prva večer Smotre folklora na kojoj je nastupilo 17 KUD-ova, dok se drugi dio smotre održava večeras na Trgu Petra Zoranića od 19 do 22 sata.. Nastupaju kulturno umjetnička društva iz gotovo svih krajeva Zadarske županije.

Ponedjeljak, Listopad 23, 2017 20:39

 Na 6. Smotri folklora Zadarske županije, održanoj u lipnju 2017. godine, stručno povjerenstvo, u sastavu Joško Ćaleta, Tvrtko Zebec i Jasenka Lulić Štorić, istaknulo je Dječju folklornu skupinu Zadarski tanac učenika Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra, kao jednu od skupina koja je zavrijedila predstavljati Zadarsku županiju na državnoj smotri folklora 2017./2018. godine.

Ponedjeljak, Studeni 16, 2015 00:00

Na nadasve dojmljiv i dostojanstven način promovirali smo naš Turanj, Općinu Sv. Filip i Jakov te domovinu Hrvatsku. Pritom smo stekli brojna nova poznanstva dobivši mnogobrojne pozive za suradnju i gostovanja, kazala je Jovita Pirović, predsjednica KUU-a Maslina

Utorak, Listopad 27, 2015 00:00

Danas, 27. listopada u 14,30 sati JFL će nakon ručka pripravljenog od poznate zadarske crne tune u Kraljevskim Vinogradima u Petrčanima zaplesati nekoliko hrvatskih, ali i japanskih plesova

Nedjelja, Rujan 6, 2015 00:00

Mudrost, slogu, vjeru i ljubav koje nalazimo u svakom običaju našeg puka, nekako u sebi, u svom srcu i umu, osjećamo kao najvažnija obilježja baštine naroda i mjesta, kazao je Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov

Četvrtak, Ožujak 12, 2015 00:00

Folklornim glazbeno-plesnim nastupom Republika Litva  jučer je i u Zadru proslavila Dan neovisnosti, svoj najvažniji državni  blagdan kojim je ova baltička država, po mnogočemu slična Hrvatskoj,  11. ožujka 1990. godine postala neovisna i samostalna država. Tom je  prigodom na Narodnom trgu u prijepodnevnim satima upriličen folklorni program "Šokim trypkim" u izvedbi ženskog zbora "Svaja" iz litavskog  grada Kretinge.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2013 00:00

Kaljska Folklorna skupina "Kualjske posestrine i pobratini" ove godine slavi 25 godina postojanja. Osnovana je davne 1998. godine i tada su bili prva i jedina folklorna skupina u Zadarskoj županiji, govori tajnica kaljskih folkloraša Jadranka Longin koja je bila prva predsjednica "posestrina i pobratina".

Petak, Kolovoz 30, 2013 00:00

Da Hrvatska ulaskom u Europsku uniju ne mora strahovati od gubitka identiteta pokazuje i sinoć otvorena 2. Smotra folklora Zadarske županije. Iako je program smotre otpočeo još u srijedu dvama predavanjima, središnji dio predstavljanja bogatstva KUD-ova Zadarske županije otpočet je sinoć na Trgu Petra Zoranića i šetnjom KUD-ova kroz grad, a nastavlja se nastupima i danas.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2013 00:00

Trideset kulturno-umjetničkih društava iz Bukovice, Ravnih kotara, otoka i priobalja predstavit će višestoljetnu kulturnu i narodnu baštinu Sjeverne Dalmacije na Drugoj smotri folklora Zadarske županije koja će se u organizaciji Narodnog muzeja Zadra održati od srijede 28. do subote 31. kolovoza. Bit će to, kao što je najavila ravnateljica NMZ-a Renata Peroš, četverodnevni povratak u prošla vremena koja su nam zalog za budućnost.

Stranice