tradicija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 7, 2019 14:00

Na radost svih malih pacijenata, sv. Nikola je jučer poklonio prigodne darove, na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar.
Zadarska HVIDR-a, tradicionalno, već trinaestu godinu organizira susret sv. Nikole sa djecom na pedijatriji. Potpredsjednik HVIDR-e, Klaudio Vidaić, objasnio je kako nema ljepšeg osjećaja od onog kada dijete ugleda sv. Nikolu sa punom vrećom darova.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 10:00

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije upriličila je jučer već tradicionalno prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji se svake godine obilježava 3. prosinca. U prostoru Ilirijina Arsenala okupili su se tako brojni članovi ove udruge, kao i predstavnici lokalnih vlasti, te su na zajedničkom druženju imali prigodu dotaknuti se nekih od pitanja, važnih za dodatno unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom na području Zadarske županije.

Srijeda, Listopad 9, 2019 10:20

Moram priznati da smo zadovoljni proteklom sezonom, iako je u srpnju bilo malo manje turista, nego u kolovozu, koji je izvukao sezonu. Imamo mnogo posla jer prevozimo i naše ljude, ali i turiste. Velik broj turista svakodnevno dolazi i napravi đir preko mora. Neki se provozaju tamo-amo, a drugi nastave pješice.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 14:35

Varoška fešta održava se tradicionalno u mjesecu rujnu, po svršetku glavne turističke sezone u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra. Održat će se u petak, 13. rujna uz tradicionalno dobru spizu zadarskih ugostitelja i dalmatinsku glazbu.

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 15:02 1

Stalni posjetitelji izbjegavaju samo jedan od ukupno 12 benkovačkih sajmova u godini, ovaj kolovoški u srcu ljeta, osmi po redu. Oboren je neslužbeni rekord svih rekorda posjećenosti, više od 25.000 ljudi, a oni koji već desetljećima dolaze na ovaj sajam procjenjuju da ih je bilo čak i 30.000. Benkovački sajam se uvijek i isključivo održava svakoga desetoga u mjesecu i među najvećima je u Hrvatskoj, pa i šire.

Sajmeni prostor poput mravinjaka

Ponedjeljak, Srpanj 29, 2019 11:55

U subotu je u Velom Ižu je odražana tradicionalna običajna fešta »Iški kralj« na kojoj je izabran novi seoski kralj Sergej Vlahov. Običaj biranja seoskog kralja koji je postojao na mnogim hrvatskim otocima, ali i drugdje po Europi, u Velom Ižu je prestao 1875. godine kada posljednji izabrani kralj nije htio preuzeti tu čast jer je donosila sa sobom prilično velik trošak. Kraljevi, koji su se obično birali na sv. Stjepana (26.XII.) morali su na blagdan sv.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 11:48 1

Usprkos olovnim oblacima, rosulji i povremenoj kiši i  Zadarski list je tijekom jučerašnje srijede od 8 i 15 do 11 sati uzduž i  poprijeko prošetao i vižitavao po lokalitetu Kukalj u Benkovačkom selu  iznad Benkovca gdje se na 5,9 hektara površine održava Benkovački sajam sa stoljetnom tradicijom, mjesto na kojem prestaje svaka logika.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 15:25 4

Nitko ne zna kada ni kako je započela, ali tradicija Badnjeg jutra u Zadru ide dalje. Ako je naš grad po ičemu poznat onda je to svakako proslava Badnjaka. Kao i svake godine, ulice Poluotoka su baš kao i svake godine i danas bile prepune ljudi dobre volje. U tome ih nije spriječilo ni tmurno vrijeme niti kiša koja je uslijedila.

Četvrtak, Listopad 11, 2018 14:35

Ni jučerašnji radni dan s Benkovačkog sajma nije mogao otjerati prepoznatljivi istinski dašak tradicije, popraćen širokim osmjesima dobrodošlice i nezaboravnim zvucima Bukovice i Ravnih kotara.

Četvrtak, Studeni 5, 2015 00:00

Ukupan iznos traženih potpora s valjanom dokumentacijom bio je 177.594,53 kuna, a kako je ukupni iznos zahtjeva za potpore iznosio više od planiranih, odobreni iznosi po zahtjevima umanjili su se svima u jednakom postotku - pojasnio je Ivica Katić pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo

Stranice