ciscenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Lipanj 5, 2022 18:15

Jedan od kraljeva čistoće, Clorox, ime koje svi povezuju s uklanjanjem bakterija, proveo je istraživanje na 2000 odraslih osoba u SAD-u. Istraživanje pokazuje da su pojedinci koji održavaju svoj dom čistim usredotočeniji, opušteniji i sretniji od pojedinaca koji žive u neurednoj kući. I to nije sve. Čini se da djeca koja borave u čistijim kućama više uče i pokazuju povećanu empatiju. Čini se da rutinsko čišćenje odražava druge zdrave rezultate, uključujući bolji san i produktivniji.

Četvrtak, Svibanj 26, 2022 10:26

U sklopu obilježavanja Europskog dana parkova u Centru izvrsnosti „Cerovačke špilje“ predstavljen je projekt „Učinkovitije upravljanje speleološkim objektima Republike Hrvatske kroz održavanje i nadogradnju sustava CroSpeleo kao dijela Informacijskog sustava zaštite prirode“. Projekt je Fond sufinancirao sa 4,6 milijuna kuna, a provodi ga Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Javnom ustanovom „Park prirode Velebit“ te Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Srijeda, Svibanj 18, 2022 20:00

Hladnjak je jedno od onih mjesta u domu koje je najsklonije bakterijama i neugodnim mirisima. Stoga je važno pronaći uzrok neugodnog mirisa, ne samo zbog vašeg nosa, već i zbog vašeg zdravlja!

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 08:35

Tridesetak volontera, teška mašinerija, grablje, karijole, kosilice, škare, vrijedne ruke i najvažnije - dobra i jaka volja. Svega toga bilo je na radnoj akciji čišćenja južnog dijela gaja Žmirići, u organizaciji Društva prijatelja parka Žmirići. Ova mlada udruga osnovana je prošle godine, a njezini su članovi, uz pomoć Nasada i Čistoće te Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, već napravili ogroman posao.

Četvrtak, Travanj 28, 2022 15:00

Za većinu nas pronalaženje načina da skratimo vrijeme čišćenja i da pritom održavamo uredan i higijenski dom, dobrodošla je informacija, piše Novi list.

Utorak, Travanj 26, 2022 11:46

U povodu Dana planeta Zemlje, Mjesni odbor Bili brig, Inicijativa BRIGom za BILI, organizirala je proteklog vikenda akciju »Škart out of kvart«. U suradnji s gradskim tvrtkama Čistoća i Nasadi, očistili su tri lokacije na Bilom brigu na kojima je bio nakupljen građevinski otpad, smeće, sve zaraslo u šikari koju godinama nitko nije očistio.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 10:52

Akcija izvlačenja ostataka bespilotne letjelice koja se u četvrtak navečer srušila kod Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu je završena. Iz kratera je jučer izvučen trup letjelice, a danas se cijeli prostor sanira.

Petak, Prosinac 10, 2021 13:33

Na staklenoj fasadi Muzeja antičkog stakla provodi se čišćenje staklene fasade aneksa muzeja te rekonstrukcija i unaprjeđenje sustava grijanja, kazao nam je kratko ravnatelj Muzeja antičkog stakla Hrvoje Manenica.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 15:45

Vojska, policija, vatrogasci i spasioci iz cijele Hrvatske stigli su u Sisačko-moslavačku županiju, nastavlja se akcija spašavanja i traganja za nestalima pod ruševinama.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 11:37

Nakon što se po društvenim mrežama podijelila slika žuto-smeđe žabokrečine, koja bi trebala predstavljati jedini gradski ribnjak, odnosno fontanu u Perivoju Vladimira Nazora, radnici Nasada očistili su ribnjak i spasili sve njegove stanare koji su nakon čišćenja mogli slobodno plivati.
​Brojni građani ostali su zgroženi stanjem u kojem je bio ribnjak, a u kojem je voda bila potpuno žuta, prekrivena travom i algama, a ribice se nisu niti vidjele.

Stranice