otpad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 25, 2019 20:15

Povodom Europskog tjedna za smanjenje otpada Udruga "Eko Zadar" i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna organizirali su izložbu "Plastic magic", a tema ovogodišnje izložbe je oporaba plastičnih vrećica.

Subota, Studeni 16, 2019 16:00

U Multimedijalnoj dvorani središnje Gradske knjižnice održala se prva od četiri radionica u sklopu projekta Pogodi pravi koš (program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Grada Zadra).

Petak, Listopad 11, 2019 10:34

Mještani Dikla mogu odahnuti jer opasni grit protiv čijeg su dovoza na deponij ovog ljeta prosvjedovali, konačno će biti zbrinut. Potvrdio nam je to direktor Čistoće, Dragan Maračić, kojega smo pitali u kojoj je fazi rješenje problema koji je podigao na noge javnost Zadarske županije, osobito mještane Obrovca i Dikla. Naime, u zadnjoj je izjavi Maračić najavio:

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:38

Divlja odlagališta glomaznog građevinskog otpada u Kožinu stvaraju velike probleme mještanima koji se boje za svoje svoje zdravlje.

Petak, Srpanj 26, 2019 11:30

Ni nakon punih devet godina rješenja za takozvano crno brdo u Biljanima Donjim nema, a propalo je posljednje koje se kao konačna opcija spominjalo prije nekoliko mjeseci. Radi se o 140 tona otpada kamionima dovezenog na zemljište udaljeno svega 50 metara od kuća iz propale šibenske Tvornice za preradu elektroda i ferolegura protiv kojega su se od prvoga dana bunili brojni građani iz okolnih mjesta te članovi udruge Eko Ravni kotari tvrdeći da se radi o kancerogenom otpadu.

Nedjelja, Lipanj 30, 2019 15:04 1

Kulturno-umjetnička udruga ''Vicko Zmajević'' Zadar-Arbanasi organiziralo je jučer ujutro tradicionalnu akciju čišćenja Fontane i obalnog pojasa Kolovara. Okupilo se desetak volontera svih generacija koji su "zasukali rukave" te su krenuli na posao. Imali su, na žalost mnogo posla, jer neki još uvijek smatraju kako je Fontana smetlište te u nju bacaju razne boce, papire i svojevrsan otpad. 

Subota, Lipanj 22, 2019 15:35

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, izjavio je kako je nazvao direktora Čistoće, Dragu Maračića, čim je čuo da je grit iz Obrovca premješten na deponij u Diklo. Povodom slučaja dopreme brodogradilišnog otpada, protiv kojega su ustali i Obrovčani, Dukić je jasno naveo što je naložio direktoru Čistoće: »Rekao sam mu da se kazne svi koji su uključeni u to.

Petak, Svibanj 10, 2019 11:16

Na zapadnom kraju Industrijske zone Biograd na Moru  na adresi Put Vilišnice, jučer je otvoreno moderno reciklažno dvorište.  Projekt je trajao nešto više od godinu dana, a istim će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o. s ciljem što boljeg upravljanja otpadom  na području Biograda na Moru. 

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:09

Nakon priče o ilegalnom odlaganju glomaznog i klaoničkog otpada te strvina na području Babinduba (koje administrativno  pripada Općini Bibinje), a o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, javili  su nam se i komunalni redari Općine Bibinje.

Tvrde kako im do sada nitko još prijavio odlaganje otpada, ali da su  upoznati s tim problemom zbog kojeg često obilaze i čiste navedeno  područje.  

Subota, Svibanj 4, 2019 14:39 1

Do sada je uvijek šuma Musapstan bila asocijacija na spomen ilegalnog odlaganja otpada. Međutim, nedaleko od njega, u mjestu Babindub, zatekli smo stanje koje ne samo da je gore, nego ga je  teško opisati riječima.

Stranice