otpad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 26, 2019 11:30

Ni nakon punih devet godina rješenja za takozvano crno brdo u Biljanima Donjim nema, a propalo je posljednje koje se kao konačna opcija spominjalo prije nekoliko mjeseci. Radi se o 140 tona otpada kamionima dovezenog na zemljište udaljeno svega 50 metara od kuća iz propale šibenske Tvornice za preradu elektroda i ferolegura protiv kojega su se od prvoga dana bunili brojni građani iz okolnih mjesta te članovi udruge Eko Ravni kotari tvrdeći da se radi o kancerogenom otpadu.

Nedjelja, Lipanj 30, 2019 15:04 1

Kulturno-umjetnička udruga ''Vicko Zmajević'' Zadar-Arbanasi organiziralo je jučer ujutro tradicionalnu akciju čišćenja Fontane i obalnog pojasa Kolovara. Okupilo se desetak volontera svih generacija koji su "zasukali rukave" te su krenuli na posao. Imali su, na žalost mnogo posla, jer neki još uvijek smatraju kako je Fontana smetlište te u nju bacaju razne boce, papire i svojevrsan otpad. 

Subota, Lipanj 22, 2019 15:35

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, izjavio je kako je nazvao direktora Čistoće, Dragu Maračića, čim je čuo da je grit iz Obrovca premješten na deponij u Diklo. Povodom slučaja dopreme brodogradilišnog otpada, protiv kojega su ustali i Obrovčani, Dukić je jasno naveo što je naložio direktoru Čistoće: »Rekao sam mu da se kazne svi koji su uključeni u to.

Petak, Svibanj 10, 2019 11:16

Na zapadnom kraju Industrijske zone Biograd na Moru  na adresi Put Vilišnice, jučer je otvoreno moderno reciklažno dvorište.  Projekt je trajao nešto više od godinu dana, a istim će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o. s ciljem što boljeg upravljanja otpadom  na području Biograda na Moru. 

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:09

Nakon priče o ilegalnom odlaganju glomaznog i klaoničkog otpada te strvina na području Babinduba (koje administrativno  pripada Općini Bibinje), a o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, javili  su nam se i komunalni redari Općine Bibinje.

Tvrde kako im do sada nitko još prijavio odlaganje otpada, ali da su  upoznati s tim problemom zbog kojeg često obilaze i čiste navedeno  područje.  

Subota, Svibanj 4, 2019 14:39 1

Do sada je uvijek šuma Musapstan bila asocijacija na spomen ilegalnog odlaganja otpada. Međutim, nedaleko od njega, u mjestu Babindub, zatekli smo stanje koje ne samo da je gore, nego ga je  teško opisati riječima.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 15:26

U sklopu Županijskih dana 2019., održana je još jedna tradicionalna akcija čišćenja plaže Sakarun na Dugom otoku. Organizator akcije bila je Natura Jadera, javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, kojoj su se pridružili učenici srednje škole iz Gračaca, smjera tehničar zaštite prirode i studenti Sveučilišta u Zadru, smjera podvodne znanosti i tehnologije.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 13:40

Kako bi ukazali na problematiku morskog otpada i nužnost  podizanja svijesti o višestrukoj štetnosti plastike kao spororazgradivog  materijala ne samo za okoliš, već i za zdravlje ljudi, u organizaciji udruge  Sunce iz Splita prekjučer je ispred zadarske ribarnice postavljena nesvakidašnja izložba svega onoga što završi na hrvatskim plažama. Izložba je  nazvana "Uvijek friško" što simbolično ukazuje na to da se radi o materijalima koji se sporo, čak stotinama godina dugo, razgrađuju.

Utorak, Ožujak 19, 2019 14:52

Nakon što smo u Zadarskom listu objavili tekst o novim bespravnim odlaganjima otpada u park šumi Musapstan, odgovor je stigao i  od Hrvatskih šuma - Šumarije Zadar u kojem stoji da čuvarska služba  Hrvatskih šuma obavlja posao nadzora na cijelom području kojim gospodare Hrvatske šume pa tako i na području gospodarske jedinice (GJ)  Musapstan. Unatoč nadzoru, čuvarska služba je u proteklom razdoblju,  tijekom 2018. i 2019.

Ponedjeljak, Veljača 25, 2019 11:37

Zadarska Čistoća je ustrajanjem na projektu podzemnih kontejnera uspješno došla u fazu da se može pohvaliti kako uskoro slijedi i operativni dio. Financijska sredstva su osigurana, a u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, jedan elaborat je već poslan Konzervatorskom odjelu, doznajemo od direktora Čistoće, Drage Maračića. U tom elaboratu, kako ističe Maračić, navedene su lokacije za koje se smatra da su dobre za opremanje s podzemnim kontejnerima.

Stranice