pasman

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 16, 2022 13:26

Turistička sezona sve je bliže, pripreme su u tijeku, a svi imaju velika očekivanja i predviđaju izvrsne rezultate. Nadaju se tome i u Turističkoj zajednici Općine Pašman koja je u prošloj godini ostvarila još bolje rezultate nego 2019. godine koja je bila rekordna za turistički sektor u Hrvatskoj.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 13:59 1

Problem s mnogobrojnim mačkama koje nema tko hraniti prisutan je diljem Lijepe Naše. Međutim, to je posebice izraženo u turističkim mjestima u kojima zimi nema toliko stanovnika, dok su tijekom ljeta prilično napučeni brojnim posjetiteljima koji hrane mačke koje tada žive u izobilju i više se kote. No, kada turisti odu, one ugibaju od gladi i bolesti.

Utorak, Prosinac 28, 2021 14:05

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća Općine Pašman, žitelji otočnih naselja Kraj, Pašman, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac u novu godinu ulaze s najvećim proračunom do sad, teškim više od 36 milijuna kuna. Brojni projekti kojima će se dodatno podići kvaliteta života mještana planirani su za nadolazeće razdoblje u toj otočnoj općini koja prema popisu stanovništva iz 2011. godine broji nešto više od dvije tisuće stanovnika.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:04

Unatoč neizvjesnosti uoči početka ovogodišnje turističke sezone i svim izazovima s kojima se susreo turistički sektor, Turistička zajednica općine Pašman je oborila sve turističke rekorde.

Ponedjeljak, Travanj 12, 2021 13:32

Divlje svinje »oru« otokom Pašmanom. Otočani su prestrašeni i očajni, susreti s ovim životinjama sve su češći, usred bijela dana čak lutaju dvorištima. Djeca iz vrtića već su odustala od šetnji prirodom, a mještani se drže za glavu i zbrajaju štetu koju su svinje nanijele njihovim usjevima i maslinicima.

Petak, Travanj 9, 2021 11:00

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutačno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova. Zadarski list je već izvijestio o posjetu otoku Pašmanu.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 12:01 1

Zadarski župan Božidar Longin u pratnji suradnika obišao je projekte lučke infrastrukture na otoku Pašmanu, novu trajektnu luku u Tkonu i rivu u Mrljanama, gdje su ga dočekali načelnici, tkonski Goran Mušćet i pašmanski Krešimir Ćosić sa suradnicima.
- Projekt Županijske lučke uprave Zadar luka Tkon na otoku Pašmanu prvi je od 28 projekata u Republici Hrvatskoj koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije. Vrijedan je preko 45 milijuna kuna, kazao je Božidar Longin.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:26

Novom šetnicom će se značajno povećati sigurnost kretanja pješaka kao i ukupna turistička ponuda mjesta.
Iz Općine saznajemo kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo Odluku o dodjeli sredstava temeljem Javnog poziva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi za projekt: »Sanacija i uređenje pomorskog dobra-Dobropoljana II«, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:15

Općina Pašman u otvorenom postupku javne nabave izabrala je izvođača radova na projektu »Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture«, nakon što je u roku za dostavu pristigla jedna ponuda.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru (GDCK BNM) provodi na području svog djelovanja program »Pozovi i GDCK BNM te vozi« koji ima za cilj osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života.

Stranice